liberinteleorman.ro

Alte percheziții la medici din Teleorman

13 august 2015

mascat hotZiua de 13 august este cu ghinion pentru unii medici din Teleorman, Ilfov și București. În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 15 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 13 august 2015, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Acțiunea vizează documentarea activității unei clinici medicale private din Bucureşti care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.

Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii.

La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională bugetului de stat este de peste 2.000.000 de euro.

La acţiune participă 58 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman. Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Rubrica săptămânala plus/minus

Următorul articol

Petrică Moț moțăie de zor în Consiliul Județean Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate