Alte diplome false ale unor politicieni teleormăneni vor fi analizate de judecători

în Actualitatea politică

În urmă cu peste 10 ani, zeci de persoane din judeţul Teleorman au urmat cursurile Universităţilor “Alexandru Ghica” şi “Europa Ecor” din Alexandria, instituții de învățământ care s-au dovedit a fi neacreditate. Printre acestea s-au numărat foşti parlamentari, miniștri, primari, șefi din poliție şi funcţionari din instituţiile judeţene sau locale.

Scandalul, care a început prin 2009, a arătat că beneficiarii de diplome nu au trecut o zi pe la școală. Procurorii au depistat la vremea respectivă că o diplomă falsă ar fi costat între 3000 și 3500 de euro. Dosarul a fost judecat de un complet de la Judecătoria Sectorului 4, iar câteva sute de ”genii” școlite fictiv la cele două universități fantomă din Alexandria, printre care și Liviu Nicolae Dragnea (că nu există infracțiune de care să nu fie acuzat) și-au primit sentința. Pentru Dragnea Nicolae-Liviu (vol. 34, filele 210- 253 ), judecătorii au anulat un an, conform situației școlare, vol.V, nr.818, anul 1999, ce poartă antetul ,,Fundația Ergorom 79 – Universitatea Alexandru Ghica – Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune- Forma de învățământ – zi.

Ieri, Judecătoria Sectorului 4 a introdus o nouă acțiune de anulare a diplomelor obținute de alte 400 de persoane. Printre ele regăsim mai mulți oameni politici locali, cum ar fi: Badea Iulian, primarul comunei Poroschia, Vrăjitoarea Emilian, consilier județean, Trăistaru Valentin, primar la Buzescu, Pârvu Petre, primarul orașului Zimnicea. Dosarul se află pe rolul instanței cu obiectul ”desființare înscrisuri” și are ca termen data de 3 septembrie 2019, zi în care, probabil, și aceste persoane vor rămâne fără diploma falsă. Cât despre cei care au făcut posibilă infracțiunea, anchetatorii nu îi mai pot investiga pe reprezentanţii universităţilor, pentru că faptele s-au prescris. Și uite așa ne vom aminti în timp că în Alexandria au existat cândva două facultăţi neacreditate, care au făcut cel mai periculos trafic ce poate fi dezvoltat în educație: traficul cu prestigiu academic, o abatere pentru care nimeni nu dă socoteală.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*