liberinteleorman.ro

Almăjanu declară, dar… nu face primăvară!

15 ianuarie 2015

Monica Vasilescu

Marin AlmajanuDeputatul Marin Almăjanu consideră că România are nevoie urgentă de o nouă legislaţie electorală cât mai reprezentativă, transparentă şi corectă. Acest deziderat a fost evidențiat în cea mai recentă declarație politică făcută, în Parlamentul României, de alesul în circumscripţia electorală nr.36 Teleorman, colegiul uninominal nr. 6.

”După cele întâmplate în diasporă la cele două scrutine de alegeri prezidenţiale, din 2 şi 16 noiembrie 2014, când mii de români stabiliţi în străinătate nu şi-au putut exercita un drept fundamental, şi anume acela de a-şi putea exprima opţiunea politică privind alegerea viitorului preşedinte al României prin vot, cred că lucrurile trebuie de urgenţă schimbate prin regândirea şi legiferarea unui nou sistem electoral în România, unul care să asigure atât alegeri corecte şi, implicit, înlăturarea oricăror suspiciuni de fraudare a viitoarelor scrutine, cât şi respectarea riguroasă a dreptului fiecărui cetăţean român de a vota, indiferent dacă se află sau nu în ţară în momentul unui scrutin. Este mai mult decât revoltător ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri, când mii de români din străinătate au fost umiliţi şi batjocoriţi într-un mod inadmisibil pentru o ţară democratică şi membră a Uniunii Europene!”, este de părere Marin Almăjanu.

Cel mai votat deputat din actualul Parlament (a obținut cel mai mare scor din țară la alegerile legislative din 9 decembrie 2012-86%) crede că acest fapt s-a petrecut în mod deliberat, fiind mai mult decât elocvent faptul că Guvernul Ponta a organizat intenţionat foarte prost secţiile de votare din diasporă, crezând că prin împiedicarea unui număr cât mai mare de români de a vota – ştiindu-se că majoritatea celor din diaspora votează cu dreapta, PSD şi Ponta îşi asigură victoria.

”Iată că ceea ce s-a întâmplat la ultimele alegeri prezidenţiale vine să confirme vechea zicală românească, care spune că „Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”, încheie liberalul. Și, am putea continua noi, cu o declarație politică nu se face primăvară, mai ales într-un for legislativ unde fiecare trage turta pe spuza lui.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Nițulescu își va petrece concediul politic pe FB

Următorul articol

TEZAURUL ROMÂNESC TRIMIS LA MOSCOVA

Cele mai recente articole de Actualitatea politică