Monica Vasilescu
Alin Bucur se număra în trecut printre cei mai activi parlamentari. În primele șase luni de trebăluit prin Parlament, acesta și-a trecut în registru 13 luări de cuvânt și 11 declarații politice bine structurate, fiind printre puținii aleși care au înțeles că este esențial să ai un consilier bun pe lângă tine.
Față de alți aleși, Alin Bucur a depus ceva efort în Casa Poporului, având avut 11 propuneri legislative inițiate, două moțiuni și o interpelare. Două, chiar trei declarații pe lună făcea deputatul venit de la București să reprezinte Teleormanul în prima putere a statului. Asta în primul sfert al mandatului.
De când s-a înregimentat politic la UNPR, însă, Alin nu ne mai bucură cu activitatea sa. Acesta tace mâlc și se pare că a rupt orice barieră de comunicare cu cei care îl instruiau odinioară. Și trecerea sa din Opoziție în barca Puterii ar putea conta, iar dacă în trecut blama, alături de PP-DD, ciocoii (vechi și noi), acum stă la aceeași masă cu ei, așa cum fac și foștii colegi de partid.
Prin Teleorman este văzut rar, iar atunci la agape cu prietenii de conjunctură. Cabinetul parlamentar pe care l-a deschis spre a sprijini cetățenii care apelează la el stă mai mult închis. Pe pagina sa de pe site-ul Camerei Deputaților nici nu se găsește adresa biroului parlamentar de la Teleorman, doar cea de la grandioasa clădire în care își face mandatul.
Nici public nu prea mai apare. Tot ce a rămas să se știe despre Alin Bucur este că a fost exclus din Partidul Poporului-Dan Diaconescu, după ce a fost acuzat că purta discuții cu alte partide, a devenit independent de ocazie, până ce a primit oferta Uniunii Naționale pentru Progresul României, formațiune căreia îi este greu să-i pronunțe și numele. Ambiții pare să nu mai aibă deputatul nostru, probabil nici regrete față de modificările apărute în statutul său de politician de-a lungul vremii, mai ales că astfel de sentimente sunt departe de a-și găsi locul în politica autohtonă.