Alianța 2020 USR PLUS Teleorman, către competitorii electorali: respectați legea!

în Campanie Electorala

Alianța 2020 USR PLUS Teleorman vine cu un îndemn către toți competitorii electorali din județul Teleorman, date fiind încălcările frecvente și flagrante ale acesteia de la începutul campaniei. Ne facem datoria de a sesiza Biroului Electoral Județean Teleorman toate neregulile constatate în teren, semnalând deja comportamentul nelegal al PSD, Pro Romania, ALDE și PNL în ceea ce privește afișajul electoral. Legea este clară și nu poate fi interpretată discreționar – “Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri în condițiile prezentei legi ori candidat.” – art. 40, alin. (6) din Legea 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Mai mult, reprezentanții PSD Teleorman se pare că trăiesc încă în anii ‘90, neiertând de la “binecuvântarea” cu afișele electorale nici copacii, nici stațiile de transport în comun și nici grădinițele, așa cum se întâmplă în localitățile Băbăița și Nenciulești.

Tot în această direcție, îndemnăm toți primarii comunelor teleormănene să asigure disponibilitatea panourilor electorale în toate satele aparținătoare comunelor pe care le conduc, așa cum prevede legea.

În încheiere, facem un apel la respectarea legii pentru o competiție onestă și deschisă, care să pună în centru cetățeanul și informarea acestuia.

Alianța 2020 USR PLUS Teleorman

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*