liberinteleorman.ro

Alianța 2020 USR PLUS Teleorman, către competitorii electorali: respectați legea!

7 mai 2019

Alianța 2020 USR PLUS Teleorman vine cu un îndemn către toți competitorii electorali din județul Teleorman, date fiind încălcările frecvente și flagrante ale acesteia de la începutul campaniei. Ne facem datoria de a sesiza Biroului Electoral Județean Teleorman toate neregulile constatate în teren, semnalând deja comportamentul nelegal al PSD, Pro Romania, ALDE și PNL în ceea ce privește afișajul electoral. Legea este clară și nu poate fi interpretată discreționar – “Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri în condițiile prezentei legi ori candidat.” – art. 40, alin. (6) din Legea 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Mai mult, reprezentanții PSD Teleorman se pare că trăiesc încă în anii ‘90, neiertând de la “binecuvântarea” cu afișele electorale nici copacii, nici stațiile de transport în comun și nici grădinițele, așa cum se întâmplă în localitățile Băbăița și Nenciulești.

Tot în această direcție, îndemnăm toți primarii comunelor teleormănene să asigure disponibilitatea panourilor electorale în toate satele aparținătoare comunelor pe care le conduc, așa cum prevede legea.

În încheiere, facem un apel la respectarea legii pentru o competiție onestă și deschisă, care să pună în centru cetățeanul și informarea acestuia.

Alianța 2020 USR PLUS Teleorman

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Andra, Irina Rimes și Ioana Ignat vor cânta la Alexandria în plină campanie electorală de ziua (inventată) a județului Teleorman

Următorul articol

Stop Justiției de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

Cele mai recente articole de Campanie Electorala