liberinteleorman.ro

Alexandru Neacșu versus Lucian Iotu. De la filosoful de carton la șmecherul de ocazie

7 mai 2015

Monica Vasilescu

lucian iotuneacsu

E greu să faci ceva concret din poziția socială pe care o ai, dar e al naibii de simplu să deschizi gura doar pentru a te afla în treabă. În treaba Consiliului Local Alexandria au intrat, din întâmplare sau din alte motive, mai mulți consilieri fără valențe. Iar aici e cu dus și întors. Ori faci parte din grupul care deține puterea și atunci zici DA indiferent că îți convine sau nu, ori din simpla ”minoritate” din care mai poți să ai o opinie contra, dar care nu îți folosește la nimic. Și tu știi asta.

Alexandru Neacșu, de la PDL, este conștient de faptul că oricât ar ”lătra” Opoziția, caravana PSD trece liniștită. Cu toate astea, consilierul a decis să renunțe la statutul de ”mobilă” și să le atragă atenția celor care dețin frâiele primăriei că au gunoiul ”în fundul curții”, lucru care nu este secret pentru nimeni și care ar fi avut mai mult succes dacă ar fi fost spus ”între patru ochi” celui care se ocupă direct de domeniul public, pentru că aleșii sunt cu pixul, nu cu lopata. În fine. Pe lângă acest fapt, Alexandru Neacșu a surprins prin exprimare. Pe măsură ce vorbea, se scorojeau pereții de plasticitatea șirului de cuvinte grângurit. Cităm: ”Există planul de reabilitare a zonei de lucru 704B. S-au demolat garaje, au fost tăiați copaci, totul în numele misiunii civilizatoare, modernizatoare… ar fi și mai frumos dacă s-ar rezolva problema terenului viran din imediata apropiere, care este un focar de infecție, este o groapă de gunoi, pe care trenează de foarte mulți ani maldăre de gunoaie. Totodată, este paradisul țânțarilor și al broaștelor. Aici se înalță un așezământ social, terenul este în apropierea unui complex economic și putem spune că ”afară e vopsit gardul și înăuntru leopardul”.

Cui îi spunea asta? Celor doi viceprimari ai Alexandriei, Ionuț Neacșu și Lucian Iotu (nu râdeți acum, că mai avem). Se pare că Iotu, la primărie, este omul care inventariază. După ce a evaluat ce se putea prin Casa de Cultură (probabil și firma de paza de la care a plecat), Lucian a făcut recensământul mizeriei din Alexandria. Și, cu o voce melodioasă, a declarat: ”Am inventariat toooate aceste focare de infecție. Am constatat că o parte dintre acei cetățeni ai municipiului Alexandria care au foooarte puțin respect față de mediu au depozitat în jur de vreo 2.500 metri cub de deșeuri de-a lungul întregii șoseli de centură… Aveți dreptate. În spate la Penny, avem și la târgul săptămânaaal, avem și la pasareeelă… Încercăm, cu Poliția Locală, să le dăm amenzi. Și le dăm amenzi. Și ei nu le plătesc. Și tot așa. O să încercăm și cu un sistem de supraveghere… Poate ne dați dumneavoastră o soluție să vedem cât de repede și cât de frumos să îndepărtăm aceștia 2.500 de metri cub”.

Cu alte cuvinte, s-a rezolvat: nu se poate. Nici nu ne-am fi așteptat să se poată, dar am fi dorit ca discursul să nu fie unul precum cel abordat la o bere (sau mai multe) cu prietenii, ci unul decent, demn de un viceprimar de capitală de județ. Și, pentru a nu ajunge să fie privit de către alexăndreni precum predecesorul său, ne permitem să-i dăm lui Lucian un sfat. Știm că-ți place eficiența circumstanțelor favorabile moderne, dar, în același timp, este important să faci într-un fel să lași o impresie plăcută în urma ta la locul de muncă plătit de populație, fiindcă cei care te înalță azi pe culmile succesului te pot pogorî mâine în trista vale a eșecului.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consiliul Judeţean a premiat Câştigătorii “Cupei Liceelor”

Următorul articol

Coafatele de la Videle pun de-un nou pol de putere

Cele mai recente articole de Politica altfel