Alexandria va găzdui Campionatul European de Pangration Athlima

în Actualitate/Sport

Campionatul European de Pangration Athlima va avea loc la Alexandria, în perioada 25-27 octombrie, imediat după Stagiul Internaţional, desfășurat între 22-24 octombrie 2019, tot în capitala Teleormanului.

Probele de concurs vor fi: Palaismata Polydamas Imiepafis, Agon, Kato, la care vor participa sportivi pe categorii: Juniori, Tineret, Seniori, Veterani.

Pentru cei care nu știu, pangration este un stil de luptă grecesc, înlocuit în zilele noastre de MMA, un concept modern în care este permisă proiectarea adversarului în lupta la sol.

Spre deosebire de box și lupte libere, pangration a fost considerat dispărut, luptătorii greci pentru libertate (kleftii) foloseau astfel de tehnici de luptă în timpul înclestărilor avute cu soldații turci. Astfel de frății ale kleftilor existau în orașele Constantinopol și Smyrna în cadrul cărora s-a păstrat, se pare, teribilul stil al luptătorilor anticei Elade. Adevarata renaștere a Pangration (Pankration) se datorează muncii și eforturilor întreprinse de Demetrios “Jim” Arvanitis, un grec care în decursul anilor ’60 a făcut cunoscut Pangration (Pankration) întregii lumi. Recunoscut drept tatăl Pangrationului modern, Demetrios Arvanitis este un specialist în Lupte Libere și Muay Thai, care a fost pasionat de arta strămoșilor săi, încât și-a dedicat viața cercetării și redescoperirii tuturor tehnicilor uitate din Pangration (Pankration).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*