Alexandria se însuflețește prin artă, întrucât … Ideo Ideis

în Cultură

Monica Vasilescu

ideo

Andreea Borțun și Alexandru Ion au dat startul Ideo Ideis. Sâmbătă, 1 august 2015, Casa de Cultură din Alexandria s-a umplut de tineri entuziaști veniți în număr considerabil să vadă ce au pregătit anul acesta organizatorii singurului festival de teatru tânăr din țară.

În 2015, Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis se desfășoară sub conceptul „În perioada 1-9 august, Marcel Iureș nu joacă la teatrul ACT, întrucât Ideo Ideis”, marele actor fiind unul dintre cei mai importanți susținători ai festivalului, încă de la momentul nașterii lui a fost și a rămas alături de cei doi co-fondatori ai evenimentului și de întreaga echipă. Din gașcă mai fac parte, așa cum am putut vedea la deschiderea oficială de sâmbătă, participanți, vizitatori care vin în Alexandria special pentru atelierele de dezvoltare personală, alexăndreni care iau parte la spectacolele de teatru din cadrul festivalului, oamenii care susțin arta sub toate formele ei. Și s-au adunat destule persoane care îndrăgesc îndeletnicirile acestor tineri, mai puțin reprezentanți ai autorităților publice locale, care au fost identificați răzleț în sala în care s-a respirat greu, de căldură, dar cu bucurie și cu drag.

La Ideo Ideis participă trupe de teatru de liceu. Traineri absolvenți de UNATC vin an de an voluntar să îi învețe pe cei mici meserie, iar mentorii Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu le analizează prestația și le oferă premii constând în reprezentații la Festivalul Național de Teatru sau la Festivalul Internațional de la Sibiu.

Ne așteaptă nouă zile pline de spectacole, piese de teatru și evenimente culturale aparte. De zece ani, Alexandria, un oraș fără teatru și cinematograf, se însuflețește prin arta celor de la Ideo Ideis și nu avem dubii că și acum va fi o ediție de nota 10.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*