liberinteleorman.ro

Alexandria rezistă. I s-a alăturat și Zimnicea!

4 februarie 2017

Carmen Dumitrescu

O nouă seară de proteste la Alexandria. A cincea. Iar numărul participanților e în creștere, fiind acum de ordinul sutelor. Cei care au luat parte la acțiunea din urbe au remarcat apariția de chipuri noi printre protestatari, dar ei presupun că sunt alexăndreni ce lucrează în București care au venit acasă în weekend. Potrivit participanților, în cursul acestei seri au apărut noi incidente, o petardă fiind aruncată de la o fereastră din zona I-urilor.

 

De asemenea, ei ne-au relatat că unii dintre alexăndreni se tem, căci în marșul prin oraș ei au remarcat faptul că oamenii stingeau luminile. În schimb, alții au ieșit la ferestre și i-au aplaudat, scuzându-se că nu pot ieși și ei, pe fondul presiunilor care s-ar putea face asupra lor. Atmosfera pare să fi fost una plină de entuziasm, iar anunțul primului ministru legat de abrogarea, prorogarea sau anularea ordonanței (nici el nu părea să știe prea bine despre ce vorbește) nu i-a mulțumit pe oameni, care au spus că vor continua acțiunile de protest.

 

 

 

 

Interesant e că în cea de-a cincea zi de proteste din Teleorman, au început manifestări ale nemulțumirii și la Zimnicea. Înțelegem de la participanți că numărul lor a fost mic, dar totuși faptul că s-a ieșit în stradă la Petrică Pârvu în oraș e un act de curaj remarcabil. Se pare că manifestările protestatare se întețesc în întreg Teleormanul, orașele în care s-au desfășurat până acum proteste fiind deja trei la număr: Turnu Măgurele, Alexandria și Zimnicea.

Advertisement

1 Comment

  1. Rusine, ca dupa douazecisisapte de ani de la o revolutie impotriva fricii, oamenilor sa le mai fie frica sa iasa in strada! Oare este un blestem ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Frumoșii nebuni care au trezit Teleormanul

Următorul articol

Mara Calista s-a evaporat… cu tot cu mandat!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică