Alexandria lucrărilor superficial făcute… Parchează, dacă poți!

în Actualitate

Monica Vasilescu

garajeAtunci când ești mare și tare în parcare, faci lucrări la întâmplare. Așa consideră unii cetățeni din zona Blocurilor 700, la ieșire din Alexandria, care au avut privilegiul să li se construiască în cartier niște copertine pe post de parcări, destinate mai mult șoferilor profesioniști decât oamenilor de rând, spun unii. Cei cu care am stat de vorbă au ridicat câteva probleme ce țin de construcție și de acces în parcarea acoperită. Mai în glumă, mai în serios, ei consideră că numai celebrul pilot Schumacher ar putea poziționa mașina ca la carte în spațiile construite de primărie.

”Cetățenii de aici o consideră o lucrare fără cap. S-au demolat garajele, iar acum se realizează copertine, cu lucrarea unui prieten al primarului, știți și dumneavoastră cine e. Nu a ținut cont de niște criterii pentru a face manevra în siguranță. A micșorat spațiul între stâlpi, de la 3 m, la 2,60, iar în condițiile astea, și cel mai al naibii șofer cu greu reușește să intre printre stâlpi. Se fac și garaje în zonă, chiar lângă copertine și nu e spațiu deloc. La iarnă, când se va așterne zăpada, va exista risc major de accidente. Nu știu ce logică au avut”, consideră un localnic din zonă.

Oamenii cu care am mai vorbit spun că nu vor participa la nicio licitație pentru a obține un astfel de loc de parcare și că nimeni nu a venit să-i întrebe dacă sunt mulțumiți de construcție, astfel că își spun of-urile între ei. Nu am aflat, încă, cine este constructorul și dacă revolta cetățenilor are motive temeinice, dar ne așteptăm ca Primăria Alexandria să verifice obiectivele în care au investit banii municipalității și să vină cu explicații în fața alexăndrenilor, că doar nu le-a făcut parcări să se uite la ele…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate