liberinteleorman.ro

Alexandria înstrăinează centralele termice, iar angajații primăriei… limba română

17 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

Primaria AlexandriaSe știe, în Alexandria, sistemul centralizat care încălzea cândva tot orașul nu mai este funcțional de mult. În această situație, fiindcă există bunuri care îndeplinesc toate condițiile pentru a fi folosite în continuare, edilii s-au gândit să le doneze altei comunități locale căreia i-ar putea fi necesare. Astfel, la inițiativa primarului municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, aparatul de specialitate din cadrul primăriei a formulat proiectul de hotărâre ce privește transmiterea, fără plată, a unor bunuri care aparțin domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, aflate în stare de funcționare, din patrimoniul municipiului Alexandria și administrarea Consiliului Local al municipiului Alexandria, în patrimoniul municipiului Turnu Măgurele și administrarea Consiliului Local al municipiului Turnu Măgurele.

Doleanța transferului s-a făcut printr-o solicitare a Primăriei municipiului Turnu Măgurele, care a cerut, în scris, transmiterea unor utilaje-centrale termice în vederea extinderii sistemului de încălzire. Îndată, la Alexandria s-a constatat că există aceste utilaje în stare de funcționare în cadrul Centralei termice Zona Sere, bl. S1-S4 și cele depozitate la CT zonă. Ele aparțin domeniului privat de interes local și nu mai fac obiectul serviciului de producere, transport, distribuție și furnizarea energiei termice.

Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării Consiliului Local Alexandria, în ședința de miercuri, 19 august 2015. Înstrăinarea nu este valabilă doar în privința centralelor termice, ci și a limbii române, așa cum puteți observa din facsimilul alăturat, în care s-a strecurat o virgulă între subiect și predicat, dar și un dezacord gramatical, cras precum interesul castei de bugetari pentru cei de la care își iau leafa.

Untitled

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Spectacol pe două roţi la Alexandria

Următorul articol

Noaptea perseidelor în politică: UNPR se bagă pe sub pielea PNL. Și lui PNL îi place!

Cele mai recente articole de Actualitate