liberinteleorman.ro

Alexandria în vremea coronavirusului: magazine de haine și încălțăminte deschise, trafic de metropolă și circulație liberă

La Alexandria, ca și în alte orașe ale României, ideea de pandemie nu e foarte clar înțeleasă. Iar ordonanțele militare sunt pentru mulți doar niște fițe guvernamentale, care nu merită luate prea mult în serios. Apropierea sărbătorilor pascale șterge chiar și puțina responsabilitate pe care o mai aveau unii până acum. Orașul e viu și, dacă oamenii n-ar purta măști, perioada ar putea să treacă drept una normală. Și mai interesant e faptul că magazinele de haine și încălțăminte de pe centrul Alexandriei s-au deschis. Oamenii au astfel acces în spații strâmte, unde pot proba obiecte vestimentare și accesorii, lăsând în urma lor, viruși de tot felul.

O vânzătoare de la unul dintre aceste magazine ne-a mărturisit că nu știe de ce patronul a luat decizia de a redeschide buticul, dar că de trei zile clienții vin și pleacă liberi, fără niciun fel de problemă. Distanțarea socială e doar teoretică în aceste magazine, pentru că spațiile sunt foarte mici și e imposibilă păstrarea distanței minime de 1,5 metri între oameni. În plus, nu prea ne este clar de ce au oamenii nevoie de haine și încălțăminte noi în plină pandemie, când ieșitul din casă ar trebui să fie rezultatul unei urgențe de natură personală, nu un prilej de etalare a noilor achiziții vestimentare.

Și pe străzile Alexandriei e plin de oameni care își rezolvă problemele. Am remarcat, însă, mai mult decât de obicei, că trecătorii chiar poartă măști, dar nu păstrează în niciun fel distanța socială, care, între noi fie vorba, e mai importantă decât măștile. Cozile se formează peste tot, iar oamenii nu prea pot, din cauza spațiului limitat, să mențină un metru și jumătate între ei.

Cât despre traficul rutier, acesta este foarte intens. Cu toate restricțiile impuse populației și cu toate rugămințile publice de a nu mai ieși inutil din casă, traficul rutier la Alexandria e unul peste medie. Se circulă fără restricții, oamenii se pregătesc pentru Paște, iar viața merge înainte, chiar dacă asta presupune purtarea unor măști în public.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

”Afaceri” popești în vreme de pandemie. Un preot din Teleorman cere bani pe sfintele paști

Următorul articol

„Distribuția” Luminii Sfinte, sub semnul întrebării

Cele mai recente articole de Actualitatea politică