liberinteleorman.ro

Alexandria are cel mai frumos festival de dans din zonă, pe care nu prea îl sprijină nicio autoritate

27 aprilie 2018

Monica Vasilescu

Festivalul-concurs de dans internațional ”În pași de dans” ajunge, anul acesta, la ediția a X-a. Acesta a fost înființat la propunerea Consiliului Elevilor din Liceul Teoretic „Al. I Cuza”, ca o necesitate de a exista un concurs de dans la care să participe numai liceenii care nu sunt la profil artistic – coregrafic. De organizarea celui mai cunoscut concurs din partea de Sud a țării se ocupă mai mulți oameni de bine, printre care profesorii Florica Chiar, Marin Stelian și Floriana Aurel. Aceștia și-au unit forțele și în acest an, pentru continuarea competiției dintre dansatorii amatori care a fost tot timpul jurizată de specialiști în domeniu. Pentru asta și pentru multe alte lucruri care țin de organizare, cei care se preocupă să aducă la Alexandria nume mari ale dansului, dar și tineri talentați din mai multe țări, pentru a se întrece în pași de dans, au nevoie de sprijin. În special de bani, pentru că festivalul este finanțat de Ministerul Educației, dar fondurile nu acoperă decât o mică parte din cheltuieli.

Festivalul care a avut debutul în 2009 va putea fi urmărit în data de 19 mai, începând cu ora 19.00, la Restaurantul Riviera din Alexandria, după ce diminieața, la ora 10:30, va avea loc Parada formațiilor participante și deschiderea oficială (Centrul pietonal, Casa de Cultură). La „În Pași de Dans” 2018 și-au anunțat prezența formații din Turcia, Bulgaria, Grecia și România.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Protestatarii din Alexandria îi cer Vioricăi Dăncilă să vină acasă: „O să ne sacrificăm noi, o să primim noi asta pentru echipă!”

Următorul articol

”Tehnocratul” Dragoș Pîslaru, contract de 153.510 lei cu CJ Teleorman

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la