liberinteleorman.ro

Alexandria a sărbătorit Ziua Armatei Române

25 octombrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

ziua armateiInstituţia Prefectului Judeţului Teleorman, Primăria Alexandria, Garnizoana Alexandria, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului au organizat, astăzi, începând cu ora 10.00, o slujbă religioasă şi depuneri de jerbe la Monumentul Eroilor, cu ocazia Zilei Armatei Române.

25 octombrie este, după al doilea război mondial, data la care, în mod tradiţional, se sărbătoreşte Ziua Armatei. Şi anul acesta, la Alexandria, manifestările desfăşurate în preajma monumentului eroilor au avut parte de aproximativ acelaşi ritual ca şi în  anii precedenţi: ceremonial religios, alocuţiuni ale autorităţilor locale, precum şi depunerea de coroane de flori.

În discursuri, Carmen Daniela Dan-prefectul judeţului Teleorman, Cornel Bleajă-vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Victor Drăgușin-primarul municipiului Alexandria, col. (r) Iordan Neblea-președintele Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război, col. Ștefan Cordea-comandantul Centrului Militar Județean Teleorman și comandantul Garnizoanei Alexandria, col. Viorel Ciobanu-președintele Filialei județene Teleorman a cadrelor militare în rezervă și retragere și-au exprimat respectul şi recunoştinţa pentru instituţia statului, care a fost concepută pentru a fi aproape de cetăţeni.

La ceremonie au participat ofiţeri ai Armatei, Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor şi reprezentanţi ai Asociaţiilor de Veterani de Război şi militari în rezervă și în retragere. Au depus jerbe: Parlamentul, Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţean, regiile autonome şi partidele politice: PSD, PNL, UNPR, ALDE, PRM și PMP.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Plus/Minus – Mădălin Piperea și Emil Mărcușanu

Următorul articol

„Grapini de Teleorman” nu greșește în Consiliul Județean… pentru că nu muncește

Cele mai recente articole de Actualitate