liberinteleorman.ro

Alexandria a respirat baschet la meciul cu ungurii

7 ianuarie 2018

Monica Vasilescu

Sâmbătă seara, echipa locală de baschet feminin a avut parte de o atmosferă superbă la meciul cu ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, desfășurat la Sala Polivalentă din Alexandria. Cu măsuri de securitate sporite, meciul din etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de baschet feminin a fost unul fulminant, urmărit cu inima strânsă de către spectatorii care au umplut sala, însă, din păcate, fetele de la CSBT Alexandria nu au rămas la fel de puternice din punct de vedere mental precum adversarele. A fost o partidă grea, în care fetele din echipa campioană s-au mobilizat exemplar, dar alexăndrencele le-au ținut piept și au reuşit să se ridice la nivelul de intensitate necesar, luptând extraordinar. Cu toată încordarea și jocul de la egal la egal, baschetbalistele noastre nu au reușit o victorie în meciul cu Sf. Gheorghe. La pauză, reprezentantele județului Covasna aveau șase puncte avantaj, scorul final fiind 64 – 80.

Meciul s-a desfășurat în faţa unei asistenţe electrizante, la spectacolul din tribune a participat un contingent numeros de teleormăneni, atmosfera fiind una demnă de o echipă din Liga I. De neignorat a fost și spectacolul pus în scenă de fanaticii suporteri ai echipei ungurești, în scandările cărora nu s-a auzit o boabă de limba română. De aici a pornit un ”război” al steagurilor, cei care simt românește au fluturat însemne naționale și au strigat tare: ”România”.

Cu această atmosferă tensionată între Ținutul Secuiesc și ținutul care se mândrește cu o echipă de baschet frumoasă, în Alexandria sportul cu mingea la coș a fost rege ieri și așa ar trebui să fie mereu, fiindcă, pe lângă pregătirea meciului din punct de vedere tehnic, echipa are nevoie și de pasiunea suporterilor în tribună, dar și de susținere financiară, dar asta este altă poveste pe care o vom detalia cândva. Până atunci, sperăm că acest sport va avea la fel de mulți fani și la meciurile viitoare, pentru că baschetul este unul dintre cele mai bune modalităţi de educaţie sportivă, iar CSBT Alexandria a demonstrat că merită susținerea tuturor.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Povestea Ralucăi Filip, fata care s-a luptat cu cancerul la 28 de ani și a învins: „Pe mine, cancerul m-a salvat!”

Următorul articol

În timp ce medicii și asistentele se uită la televizor, în Spitalul din Turnu Măgurele se moare pe bandă rulantă: „Băi, aici suntem pe câmp? Moare mama și nu vine nimeni!”

Cele mai recente articole de Politica altfel