liberinteleorman.ro

Alexandria și-a amintit de veteranii de război

29 aprilie 2015

Monica Vasilescu

Întru onoarea tuturor militarilor români care au luptat şi şi-au dat viaţa în timpul celor două conflagraţii mondiale, pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a țării, oficialitățile alexăndrene și-au dat întâlnire în fața Monumentului Eroilor din cel de al II-lea Război Mondial. Așa cum este obiceiul la Alexandria, Ziua Veteranilor de Război a fost marcată într-un cadru restrâns, fiind prea puţin interesantă pentru unele personalități sau pentru cetățenii de rând, care au tratat evenimentul cu absență. Cei care au venit, însă, au avut mesaje de veșnică recunoștință față ce aceia care s-au sacrificat pentru neam și au fost făuritori de istorie. În alocuțiunile lor, oficialii, cu toții au admirat vitejia bunicilor noștri care au luptat necondiționat pentru țară, conștienți fiind că veteranii de război pot reprezenta un model pentru generaţia tânără, deși nu știm câți dintre juni mai au curaj şi patriotism. De remarcat a fost discursul primarului Victor Drăgușin, rostit altfel decât în clișee, prin care a transmis un mesaj veteranilor de război aflați în viață, trecând peste semnificația zilei, la care s-au referit toți antevorbitorii săi, așa cum procedează de fiecare dată. Au luat cuvântul, printre alții, subprefectul județului – Alexandru Ceciu, vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman – Cornel Bleajă, primarul Alexandriei – Victor Drăgușin.

Să nu mai vorbim de ținută… știm că promovarea imaginii unei organizații sau instituții se evidențiază, în mare măsură, prin modul în care se prezintă în societate cei care o reprezintă. Nu ne luăm acum de cei care vin la evenimente sobre cu sacoul descheiat, ci la persoanele care și-au luat sacoșa la purtător atunci când au mers în centrul evenimentului pentru a fi pioase în fața monumentului, pentru că, la final, au avut loc depuneri de coroane din partea instituțiilor deconcentrate, a partidelor politice (PSD, PNL, PC, UNPR, PP-DD) și defilarea Gărzii de Onoare.

IMG_8135ziua veteranilor (4)  ziua veteranilor (2) ziua veteranilor (3)

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Rodi Tatu și-a luat zborul din PSD

Următorul articol

PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor

Cele mai recente articole de Actualitate