Alegeri parlamentare 2020: Peste 250 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică pentru prevenirea faptelor antisociale

în Actualitate

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, anunță IPJ Teleorman.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Teleorman, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, Serviciul Pașapoarte Teleorman, Serviciul pentru Imigrări) se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la nivelul secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul electoral.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 5 – 6 decembrie a.c., 303 efective, dintre care 100 de poliţişti, 65 de jandarmi și 104 reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia a 334 de secţii de votare.

Duminică, 6 decembrie a.c., peste 250 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative pregătite să intervină, echipe operative din care fac parte 119 efective (polițiști, jandarmi și luptători S.A.S).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, peste 300 de reprezentanți M.A.I vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman va avea în responsabilitate 115 secţii de votare, constituite în 110 locaţii, unde vor fi prezenţi 110 poliţişti, Inspectoratul Județean de Jandarmi va avea în responsabilitate 75 de secții de votare dispuse în 65 de locații, unde vor fi prezenți 65 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

60 de polițiști și 30 de jandarmi vor asigura protecția transportului materialelor folosite în procesul electoral de la locurile de depozitare spre biroul electoral de circumscripție.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

140 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor parlamentare, având în responsabilitate 118 secții, dispuse în 105 locații.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*