liberinteleorman.ro

Alegeri normale la PNL Turnu Măgurele. Claudiu Crăcea își continuă șefia

31 martie 2017

Monica Vasilescu

Așa cum se știe, Partidul Național Liberal organizează alegeri interne, pentru ca membrii de drept să decidă, prin vot, șefia organizațiilor. Până pe 20 aprilie, atunci când vor avea loc alegerile la nivel de județ, liberalii trebuie să-și fi ales conducerea tuturor filialelor, astfel că procedurile au fost demarate în forță. Scrutinul din PNL Turnu Măgurele, programat și el în doi timpi și trei mișcări, nu a adus surprize. Dacă la Alexandria jocurile s-au făcut pentru Mihai Murar, în organizația condusă de ani buni de Claudiu Crăcea nu și-a băgat nimeni coada și lucrurile s-au desfășurat normal.

Alegerea noii echipe de la conducerea organizaţiei locale s-a făcut în baza candidaturilor depuse, potrivit normelor statutare. Pentru funcţia de preşedinte au existat două candidaturi, una depusă de Claudiu Crăcea, iar cealaltă de Liviu Neagu, care și-a dorit așa de mult să câștige alegerile încât a surprins întreaga audiență cu discursul său de 30 de secunde. Mult mai mult a vorbit Teodor Nițulescu, unul dintre invitații de soi al președintelui PNL Turnu, care a lăudat partidul local pentru independență și pentru organizare.

După numărarea voturilor exprimate, Claudiu Crăcea a obținut 89 de voturi și va fi președinte în următorii patru ani, iar contracandidatul său doar 20 și va rămâne în echipă, ca vicepreședinte.

”Ne-am organizat din scurt și sunt niște sincope care nu ar fi trebuit să aibă loc. Am primit lista cu membrii de partid acum două zile și câțiva dintre dumneavoastră nu v-ați regăsit în ele. Ne pare rău pentru asta! Vă mulțumesc pentru votul de încredere și vreau să vă spun că nu vă voi dezamăgi niciodată”, le-a spus colegilor săi proaspătul ales președinte.

Atunci când s-a referit la neconcordanțe în procesul de alegeri, Claudiu Crăcea se raporta, printre altele, la criteriile impuse pentru votanți, acelea de a fi membru de partid, respectiv de a avea cotizația plătită la zi. Pentru că mulți dintre membri nu au reușit să dea banii la timp, conducerea filialei a fost nevoită să plătească partea cuvenită a peste jumătate dintre cei care și-au exprimat opțiunea, din perioada 1 iunie 2016 până în prezent, efortul organizației fiind în jurul sumei de 9.000 lei.

Dar, dacă e regulă, ea a fost respectată și competiția a fost câștigată de unul dintre puținii peneliști care au ca scop asumat să dezechilibreze influența pesedistă și a profitat de momentul său pentru a da o lecție de verticalitate propriului partid, care pare foarte preocupat de luptele interne, decât de bătălia cu adversarul. Și dacă am putea să găsim o parte frumoasă a tot ceeea ce se întâmplă în organizația județeană a PNL Teleorman ea se referă la faptul că lupta aceasta, aparent absurdă, este o competiție reală, iar competiția nu poate fi decât bună câtă vreme nu pică în ridicol.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Polaris va sista servicul de salubrizare de la clientii care au datorii mai mari de 45 de zile

Următorul articol

Cea mai bună sportivă de tir-talere a României este teleormăneancă – Roxana Mikloș: “Orice îți dorești se obține cu sacrificii. Cheia e, zic eu, să nu abandonezi niciodată!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică