liberinteleorman.ro

Alegeri cu “penale” în Teleorman. Teodor Niţulescu reclamă votul cu verigheta şi ceasul electoral

Monica Vasilescu

Teodor Nitulescu (1)Dacă la conferinţa PSD Teleorman, purtătorul de cuvânt al partidului, Timotei Stuparu, a sintetizat turul întâi al alegerilor prezidenţiale prin cugetările: “Năravul din fire n-are lecuire” şi “Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”, referindu-se la competitorii politici, preşedintele PDL Teleorman, Teodor Niţulescu a venit în faţa presei pentru “a elucida” furtul masiv de la acest scrutin.

Plângeri penale din toate părţile, asta au avut de spus reprezentanţii ambelor tagme politice de la noi. Timotei Stuparu a arătat cu degetul spre localităţi conduse de primari PDL şi PNL, în speţă Troianul şi Botoroaga, în timp ce, Teodor Niţulescu s-a canalizat pe Olteni şi Orbeasca, comune ale PSD-ului.

Teodor Nitulescu (2)“M-am uitat la Realitatea, care l-a avut invitat pe şeful de la PSD, nu am să-i spun pe nume, că îi fac reclamă, şi era contrariat că sunt foarte mulţi pe liste electorale în Teleorman. Am analizat listele şi vreau să vă spun că, cu excepţia a două-trei localităţi, aceşti oameni nu sunt străini de PSD. Şeful de la PSD spunea că a făcut plângere la poliţie să ridice listele suplimentare. Păi, această tactică este veche la respectivii indivizi. Aşa face el, când fură, face reclamaţii tot el. E o tactică veche, de pe vremea când eram împreună şi îmi povestea cum să procedăm în situaţii de genul ăsta, numai că eu am refuzat să mă complic până la final. La Olteni, am avut şansa să vedem modul cum s-au furat alegerile acolo. Avem o plângere penală depusă de Ţurlea Ion, din secţia de la Olteni, şi una de la Badea Florian, de la secţia din Perii Broşteni. E un vot cu japca, un furt cu forţa, nu discret… în dispreţul oricăror norme de bun simţ. Am reuşit să descoperim sute de voturi, care au fost ştampilate cu verigheta, în dreptul lui Ponta. La Olteni, furtul este de o nesimţire crasă. Băieţii de la Olteni şi-au scos verigheta, au pus-o în tuşieră şi au ştampilat cercuri. Când veneau omamenii lor, luau câte 10 buletine, ca să fie furtul masiv, pe două-trei dintre ele puneau ştampila, iar când nu mai avea tuş, puneau urma de la verighetă. Am depus plângeri penale”, a declarat Teodor Niţulescu.

Şeful democrat-liberalilor din Teleorman a adus în conferinţa de presă de marţi un ceas de mână, pe care l-a numit “obiect delict”, spunând că acesta este oferit de primăriţa de la Uda Clocociov,  Aurelia Bărbulescu, pe post de “cadou electoral”, fapt care, evident, se va lăsa cu o plângere penală.

Teodor Niţulescu nu a uitat nici de celebra firmă TelDrum. O recentă factură, pe care Niţulescu “a găsit-o pe stradă”, după cum a afirmat, arată că societatea a emis Consiliului Judeţean Teleorman o factură în valoare de 3,604,67 lei, în data de 21 octombrie 2014, pentru nişte lucrări din luna mai, iar drumul respectiv e plin de crăpături. “Se pare că este o practică. Sunt contracte subsecvente de întreţinere a acestor drumuri şi, periodic, firma Tel Drum face facturi la Consiliul Judeţean. Au, n-au treabă, mai fac o factură la CJ… drama cea mai mare este nu că Dragnea fură, ci mă deranjează că fură foarte mult. Face lucrarea, recepţia, totul cu firma sa. Aceasta este problema majoră”, a mai declarat liderul PDL, în nota-i caracteristică.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

O circulară penală a speriat primăriile PSD din Teleorman – Stuparu: “Sunt atât de proşti, încât nu ştiu că metoda “Suveica” nu se mai foloseşte”

Următorul articol

Cum faci din rahat bici și din Nițulescu flamură?

Cele mai recente articole de Actualitate