liberinteleorman.ro

Alegeri în Teleorman. Se caută primari în trei localități

15 septembrie 2017

Monica Vasilescu

Guvernul a stabilit recent data alegerilor locale parțiale pentru primari în unele circumscripții electorale din țară, după ce mai multe localități au rămas fără primul gospodar. 5 noiembrie este ziua alegerilor locale parțiale, iar, în Teleorman, trei comune se află în situația de a organiza un astfel de scrutin. Este vorba despre localitățile Poeni, Cervenia și Salcia.

Primarul de la Poeni și-a pierdut mandatul după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă din decembrie 2013, starea de incompatibilitate. Potrivit ANI, Ilcuş Ionel a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi : S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Edilul a intentat proces, dar instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia, pierzându-și, astfel, mandatul.

Marian Cucurezeanu, primarul din Cervenia, a fost și el găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. ” Cucurezeanu Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 august 2009- 18 ianuarie 2013, întrucât, a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Cervenia, Jud. Teleorman, și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul CUCUREZEANU MARIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ. Astfel, acesta nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”, se arăta într-un comunicat emis de ANI.

Situația este aceeași și pentru primarul Marius Șună, de la Salcia, incompatibilitate care datează din 17 iunie 2008. Legislația românească i-a permis să candideze și a câștigat încă două mandate, ultimul fiind întrerupt de o decizie definitivă a unei instanțe judecătorești.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Imagini din Sudul Sălbatic – Povestea degradării instituțiilor în județul lui Dragnea

Următorul articol

Eveniment! Teleormanul găzduiește pregătirea elevilor pentru Olimpiada internațională de franceză

Cele mai recente articole de Actualitate