Alegeri în Teleorman. Se caută primari în trei localități

în Actualitate

Monica Vasilescu

Guvernul a stabilit recent data alegerilor locale parțiale pentru primari în unele circumscripții electorale din țară, după ce mai multe localități au rămas fără primul gospodar. 5 noiembrie este ziua alegerilor locale parțiale, iar, în Teleorman, trei comune se află în situația de a organiza un astfel de scrutin. Este vorba despre localitățile Poeni, Cervenia și Salcia.

Primarul de la Poeni și-a pierdut mandatul după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă din decembrie 2013, starea de incompatibilitate. Potrivit ANI, Ilcuş Ionel a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi : S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Edilul a intentat proces, dar instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia, pierzându-și, astfel, mandatul.

Marian Cucurezeanu, primarul din Cervenia, a fost și el găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. ” Cucurezeanu Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 august 2009- 18 ianuarie 2013, întrucât, a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Cervenia, Jud. Teleorman, și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul CUCUREZEANU MARIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ. Astfel, acesta nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”, se arăta într-un comunicat emis de ANI.

Situația este aceeași și pentru primarul Marius Șună, de la Salcia, incompatibilitate care datează din 17 iunie 2008. Legislația românească i-a permis să candideze și a câștigat încă două mandate, ultimul fiind întrerupt de o decizie definitivă a unei instanțe judecătorești.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*