liberinteleorman.ro

ALDe Calotă și Chicu se unesc în Teleorman. Vă rugăm, nu vă înghesuiți cu adeziunile !

22 iunie 2015

Monica Vasilescu

paul chicuica florica

Alianța Liberalilor și Democraților este numele noului partid pe care cei de la PC și PLR l-au ales pentru a fuziona. Cu scopul de a constitui o importantă forță de centru-dreapta, de factură liberală, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin s-au gândit să se unească politic. Vorbind despre funie în casa spânzuratului, la unire, Tăriceanu remarca doct că în România s-au pierdut nu numai valorile tradiționale, dar s-a renunțat la ceea ce înseamnă esența valorilor individuale. Desigur, domnia sa a povestit din propria experiență. Nu doar în nume personal, când a renunțat la tot ceea ce a clădit ani întregi alături de un partid pe care l-a părăsit, ”neinteresat”, peste noapte, ci și a omologului său din teritoriu, ne referim aici la Calotă Ică Florică, un nume de rezonanță în politica de duzină a Teleormanului.

Președinte la Organizația Județeană a Partidului Liberal Reformator (presupunând că ea există, fiindcă de văzut nu a văzut-o nimeni), Ică face alianță cu ceea ce a mai rămas din conservatori. Cu Paul Chicu, mai exact, care, intuim, va înclina balanța cu decența de care, cel puțin până în prezent, a dat dovadă în politică. Nu știm cât de bine se vor înțelege cei doi, oameni diferiți din multe puncte de vedere, dar avem intuiția că formațiunea lui Tăriceanu, de la Teleorman, nu va scoate două cepe degerate la alegerile locale. Este doar o presupunere. Și mai bănuim un lucru: Ică Florică nu va mai vedea vreodată Casa Poporului pe interior din poziția de oficial. Cât despre ALDe în Teleorman, ca structură de sine stătătoare, nu se știe mare lucru. Nici măcar unde poate fi localizată, mai ales că partidul mic al lui Paul Chicu era în căutare de sediu înainte să fie cooptat de PLR. Ne vom interesa, însă, pentru a afla oamenii unde trebuie să stea la rând pentru a depune adeziune…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. unde este coada la inscris in alde ei ?

    icacalota NUMAI dupa ciolan(e) a fugit mereu >>>>>
    nu se mai satura, dracului ?
    uite ce face sa ai bani multi, multi si prea tinere pe langa tine ….
    „feresca sfantul !”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Incompatibilitatea primarului Budică, amânată până în septembrie

Următorul articol

United TR a câștigat Cupa Ucraina, un proiect atractiv cu scop umanitar

Cele mai recente articole de Politica altfel