Alan Constantin conduce, la capul gol, Ambulanța

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

alan constantinZiarul nostru a mai întrebat cândva, public, mai în glumă, mai în serios, cine este Alan Constantin și ce vrea el. Gluma se îngroașă însă pentru că domnul în cauză conduce o instituție publică de însemnătate, care asigură asistența medicală de urgență în întreg teritoriul județului. Serviciu de Ambulanță Teleorman, acolo unde Alan Constantin s-a trezit pe postul de manager, și lucrătorii acestuia nu sunt de vină pentru proasta gestionare a treburilor, dar au de suferit de pe urma slabei coordonări. Nu spunem noi că lucrurile nu sunt în regulă la Ambulanța Teleorman, ci Instituția Prefectului, care a convocat Comisia de Dialog Social, la cererea Sindicatelor, pentru a pune la punct defecțiunile constatate. În primul rând, liderii de sindicat s-au plâns de neacordarea unor sporuri, cum ar fi sporul de ecran şi sporul de antenă, diminuate cu 15%, respectiv 10%, aspecte semnalate de Dumitru Turturică, Președintele Sindicatului Democratic din Administrație și Servicii Teleorman. În alt rând, sindicaliștii au identificat o neregulă legată de sediu. Întrucât odată cu înființarea SMURD, proiect în cadrul căruia județul nostru a fost pilot, unii angajați au fost delegați la serviciul integrat, dar acestora nu li s-a stabilit locul de muncă la ISU Teleorman, în strada Carpați, nr. 7, figurând și în prezent în strada Libertății, nr.1. La această neregulă, Emil Ciobanu, șeful Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a spus că dispune un control la Serviciul de Ambulanță, pentru a intra în legalitate, situație acceptată de către managerul Ambulanței, care nici acum nu s-a dumirit ce hram poartă postul pe care îl ocupă.

Prin vocea vicepreședintelui aceluiași sindicat – Ion Dragomir, s-a adus în discuție slaba calitate a echipamentului de protecție pe care îl poartă cadrele medicale de pe Ambulanță și faptul că în acesta nu s-a mai investit de cinci ani, lucru care, pe lângă încălcarea legii, a pus în pericol sănătatea lucrătorilor. Bugetul, în valoare de trei miliarde lei vechi, a venit săptămâna trecută și a declanșat deja procedura de achiziții. Întrebat când au început mobilizările, dacă înainte sau după sesizarea sindicaliștilor, directorul Alan Constantin a spus că nu prea înțelege sensul întrebării, spre amuzamentul tuturor.

Nu e puțin lucru ca aceia cu care stai la prezidiu (prefect și directori de deconcentrate) să-și pună mâna în cap când aud ce gogomănii scoți din gură, mai ales după ce ai fost instruit cu o zi înainte, domnule director, dar nu ne mai miră nimic în actualitatea în care șefii de promoții se angajează ca barmani pe timp de vară, iar Alanii își pun fundul pe câte un scaun confortabil și conduc, la capul gol, o instituție a statului. A statului degeaba, pe bani publici, din păcate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*