Al doilea film Moromeții va avea premiera în noiembrie

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

Stere Gulea și Vivi Drăgan

La finalul anului 2017 s-a pus în scenă „Moromeții 2”. Același regizor din primul film, Stere Gulea, și-a format o echipă puternică de actori pentru a filma continuarea peliculei românești pe un text care porneşte de la romanul emblemă al literaturii române ”Moromeţii” – de Marin Preda. Ilie Moromete a fost jucat de Horațiu Mălăele, Catrina Moromete a fost interpretată de actrița Dana Dogaru, iar Iosif Pastina a fost în rolul lui Niculae. În distribuția filmului îi vom regăsi pe: Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Horațiu Mălăele în rolul lui Moromete

Filmările au avut loc în aceeași casă și în același sat în care a fost turnat primul film, în urmă cu 30 de ani (în vara anului 1985), la Talpa, din județul Teleorman, sat apropiat comunei Silistea-Gumești, localitatea în care s-a născut cel mai mare scriitor român – Marin Preda.

Cei implicați în acest proiect au exploatat universul rural profund în roluri care nu avem dubii că vor fi magistrale, pentru că anticipăm o dedublare totală a unor actori cu prestanță, precum sunt cei propuși, în niște țărani autentici, în ideea de a repune în peliculă magia din cartea ce a marcat multe generații de cititori. Din noiembrie, în cinematografe.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate