liberinteleorman.ro

Al doilea caz de infectare cu COVID-19, confirmat. Este vorba despre un bărbat care a intrat în contact cu femeia venită din Spania

16 martie 2020

După rezultatul pozitiv al testului făcut femeii de 70 de ani, venite din Spania în urmă cu două săptămâni, autoritățile locale au efectuat o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu aceasta. Amintim că femeia știa că ginerele ei era purtător confirmat al virusului și, cu toate acestea, a revenit în Alexandria și s-a plimbat fără probleme două săptămâni prin oraș. Sunt surse care susțin că femeia ar fi făcut și câteva drumuri în comuna Țigănești după întoarcerea în țară, dar și că a făcut cumpărături într-un important supermarket din centrul orașului. Din păcate, atitudinea ei nu a rămas fără consecințe, iar autoritățile se așteaptă ca ea să fi generat și alte îmbolnăviri, momentan neidentificate. De pildă, un bărbat din Alexandria, care ar fi fost chemat de bătrână în apartamentul ei să-i repare instalația de apă, este acum al doilea caz confirmat de infectare cu noul virus la nivelul județului Teleorman.

Bărbatul a intrat în contact cu bătrâna chiar a doua zi după întoarcerea ei în România, astfel că a fost timp suficient pentru incubarea virusului.

Din spusele prefectului de Teleorman, Liviu Dumitrașcu, starea femeii de 70 de ani este astăzi stabilă, însă aceasta rămâne în continuare internată la București. Tot prefectul spune că până acum au fost identificate 3 persoane care au avut contacte directe cu bolnava.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Halucinant! În plină epidemie, angajații Apa Serv fac verificări din casă în casă

Următorul articol

Fapte bune în timpul coronavirusului: Asociația „Mihai Murar” face cumpărături pentru cei aflați în izolare

Cele mai recente articole de Administratie