liberinteleorman.ro

Agitație în magazinele și piețele din Roșiorii de Vede

1 mai 2021
Advertisement

Oamenii au cărat plase, cărucioare și pachete, s-au claxonat în trafic, iar ca să intri într-o piață a fost un act de curaj din cauza aglomerației, dar și a prețurilor. Spre deosebire de alți ani, cozile mari nu s-au format în hipermarket-uri, ci la băcănii, cofetării artizanale sau măcelării.

În Roșiori a fost aglomerație peste tot. La fel și în marile orașe. Fie că se pregătesc să întâmpine Paștele, fie că pleacă în vacanță, românul trebuie să cumpere și să fie pregătit.

Este acel moment din an când românilor le place carnea de oaie. Dacă acum câteva zile nu erau magazinele pline, astăzi, mulți au stat la coadă, ca să fie totul proaspăt. Vânzări aproape la fel de mari au fost însă și la carnea de porc.

Un client a afirmat că: „Era o coadă infernală, dar a trebuit să stau. Trebuie să avem pe masă sarmale și friptură“.

La măcelăriile cu renume, carnea e românească. Pastrama de miel e cea mai căutată și costă în jur de 50 de lei kilogramul. E semn că mulți se pregătesc de grătare.
Teleormănenii nu au uitat de legume. Tradițional, nu e masă de Paște fără verdețuri, ceapă verde, usturoi și ridichi. Iar pentru pretențioși, roșia românească, care costă 25 de lei kilogramul.

În urma unei analize realizate de o cooperativă de producători locali, a reieșit că în acest an coșul mediu de cumpărături ajunge undeva la valoarea de 180 de lei. Coșul conține ouă , cozonaci, pască, carne de miel, dar și verdețuri și produse lactate.

Ca să ia totul odată, alții au mers în hipermarket-uri. Dar și valoarea coșului de cumpărături a crescut. Cozile infernale le-au dat bătăi de cap angajaților, care nu mai făceau față agitației.

Flavia Denisa Radu

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pompierii teleormăneni, în ajutorul a 10 copii din Troianul și Roșiorii de Vede

Următorul articol

Teleorman, la coada clasamentului privind vaccinarea

Cele mai recente articole de Fara categorie