liberinteleorman.ro

Afară e frumos gardu’, înauntru e… Tăbăcitu

18 iunie 2015

Monica Vasilescu

tabacitu

În capul Primăriei Alexandria domnește de ceva timp Ștefan Tăbăcitu. Din motive care ne scapă, city managerul Tăbăcitu face și desface în instituția statului, ordinele sale fiind ascultate de la portar până la primar. De puțin timp, și-a dat aprobare pentru o împrejmuire de toată frumusețea, care îi înconjoară prăvălia ce adăpostea cândva organizații sindicale puternice, nu rămășițele de astăzi.

Îmbogățitul nea’ Fane nu duce lipsă de idei pentru restaurantul său. După ce l-a primenit ca pentru balurile de zilele pensionarilor, a construit o sală pentru activități culturale (gen nuntă), după ce a tuns salcia din curte cu ajutorul Administrației Domeniului Public Alexandria, că doar el comandă ”muzica” pe care o plătește poporul, administratorul primăriei s-a gândit să-și toarte un gard în fața cârciumii, care stă să concureze cu cel al Episcopiei din oraș.

Mare, puternic și frumos, gardul s-ar întinde mai mult decât îi e ”plapuma” lui Tăbăcitu, spun gurile rele, dar obiective, care s-au cam săturat de tăbăcirea municipiului. Și o ușă închisă din interiorul Sindicatelor a creat zilele acestea zumzete printre oamenii care țin cu dinții de clădirea statului, dată pe lei puțini celor care au trecere la partidul zilei. Vom reveni cu amănunte despre încercările sindicaliștilor de a-i lua pâinea și cuțitul din mâini celui care s-a ales cu spații de importanță în municipiu, dar nu ne facem prea mari speranțe de reușită, fiindcă știm că afară-i vopsit gardul, iar înăuntru-i leopardul… Tăbăcitu!

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormanul poartă ie!

Următorul articol

Gestionarea unei situaţii de urgenţă la un depozit petrolier

Cele mai recente articole de Actualitate