liberinteleorman.ro

”Afaceri” popești în vreme de pandemie. Un preot din Teleorman cere bani pe sfintele paști

15 aprilie 2020

În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, dar și mânat de controversatul protocol făcut între Biserica Ortodoxă și Ministerul de Interne, un preot din Teleorman s-a apucat să strângă bani pentru Paște.

Marian Gîșilă, preot în comuna Segarcea Deal, a trimis, miercuri, mai mulți ”voluntari” prin sat pentru a le cere cetățenilor credincioși suma de 13 lei în schimbul sfintelor paști pe care biserica le va împărți cu ocazia Învierii Domnului. Tot voluntarii care au luat astăzi casele la rând (unii beneficiari ai ajutorului social, deci, primăria ar putea fi complice) au făcut și un recensământ al morților și al nou-născuților. În plus, fiecare familie a donat ouă, nu se știe exact pentru ce.

Unii oameni din localitate sunt nemulțumiți de gestul preotului, la adresa căruia nu au foarte multe cuvinte de laudă, cu toate că apreciază faptul că, față de anul trecut, sfintele paști s-au ieftinit cu doi lei. 15 lei își amintește o doamnă din comună că a dat în 2019 pe pâine și vin sfințite și ne-a povestit cum mergea treaba strună la biserică înainte de a se instala starea de urgență: preoteasa încasa banii, iar fiul scria în catastif cine a contribuit.

Nici în vreme de pandemie ”omul bisericii” nu se lasă păgubaș și a găsit voluntari care să strângă banii în avans, cu toate că acțiunea este și ilegală, nu doar imorală, dar cum Poliția și-a dat mâna cu Biserica într-o încercare eșuată de a trimite ”lumină” enoriașilor, cine mai stă în drum de nelegiuiri.

Despre preot am aflat că nu este doar slujtor al Domnului, este deținător de magazin alimentar și iubitor de mașini, căci la unii îndestularea-i ruptă din Rai. Și uite așa fac ei afaceri pe seama oamenilor de bună credință și contribuie la demonizarea celor sfinte în perioada în care singura speranță de mai bine a rămas Dumnezeu…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Achiziții „de urgență” la Primăria Alexandria: aparat de cafea, fierbător și cuptor cu microunde

Următorul articol

Alexandria în vremea coronavirusului: magazine de haine și încălțăminte deschise, trafic de metropolă și circulație liberă

Cele mai recente articole de Actualitate