liberinteleorman.ro

Afacerea vizelor de flotant: Un primar din Teleorman vrea să-și asigure încă un mandat prin practici ilegale

În mai multe localități din județul Teleorman, cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale, a izbucnit controversata „afacere a vizelor de flotant”, prin care unii primari încearcă să-și asigure un alt mandat prin mijloace discutabile. Un exemplu notoriu este primarul din Frumoasa, Marian Dragne, care și-a îndreptat eforturile către adunarea susținătorilor în mod nelegal. Edilul PSD are la activ 5 mandate și pentru că nu are prea multe de arătat cetățenilor ca realizări recurge la astfel de practici.

Conform informațiilor obținute de sursele noastre, primarul Marian Dragne ar fi început recrutarea votanților prin viză de flotant pentru a avea suficienți susținători la următoarele alegeri locale. El este ajutat de prietenii din partid în acest business. Într-o înregistrare intrată în posesia redacției noastre, o femeie care locuiește în Zimnicea spune că și-a făcut viză de flotant pentru că primarul de la Zimnicea – Petrică Pîrvu a amenințat-o că taie ajutorul social. Aceasta spune că edilul i-a dat și 100 de lei. „Domnul primar mi-a spus să-mi fac viză de flotant. Mi-a zis că dacă nu-mi fac viză mă taie de la ajutor și ca să nu-mi pierd ajutorul cu copiii, am făcut. Mi-a dat 100 de lei. Trebuie să votez la Frumoasa”, a spus femeia.

Într-o convorbire telefonică, primarul Marian Dragne recunoaște că așteaptă 50 de vize de la un anume „Mihai”. La toate acestea se adaugă declarația unui om al legii din localitate, care spune că sunt 15 vize doar la o singura adresă. Vizele se fac până în luna ianuarie 2025, conform unui document obținut de Liber în Teleorman.

Această tactică este percepută ca un abuz de putere și o încercare de manipulare a voturilor într-un mediu în care orice vot este crucial pentru rezultatele alegerilor în comunele mici. Situația frizează ridicolul cu atât mai mult cu cât site-ul Primăriei Frumoasa se deschide cu un ghid anticorupție.

Sursele noastre indică faptul că există mai multe persoane care au obținut deja vize de flotant, dar care sunt amenințate și intimidate să nu vorbească despre presiunile primarului. Cei care au încercat să investigheze situația au fost agresați fizic și verbal.

Această „afacere a flotanților” aduce în prim-plan o serie de îngrijorări legate de integritatea procesului electoral și respectarea principiilor democratice la alegerile locale din Teleorman, care nu s-au desfășurat niciodată într-un cadru corect și transparent, fără presiuni sau amenințări asupra alegătorilor.

Primarul încalcă și legile date de partidul său

Marian Dragne a fost surprins fumând în biroul său de la primărie. Gestul său contravine legii adoptate de PSD, care interzice fumatul în spații publice închise, precum și în locurile de muncă, școli sau unități sanitare. Legea antifumat a fost propusă de PSD și adoptată pe 15 decembrie 2015, dar ea nu este respectată nici măcar de membrii de partid.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Percheziții în Turnu: bărbat reținut pentru exploatarea sexuală a 11 fete, printre care și două minore

Următorul articol

Podul provizoriu construit în 1991 pe DN 54 va fi înlocuit cu unul permanent

Cele mai recente articole de Actualitatea politică