AEDC ne invită să votăm copiii încă o dată!

în Actualitate/Actualitatea politică

tiganesti1 Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de 1 iulie la Țigănești a avut loc conferința de lansare a unui nou proiect finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul, intitulat “Votați copiii încă o dată!”, își propune să dezvolte un sistem de relații între elevi, cadrele didactice  și autorități locale din comuna Țigănești și din alte cinci localități ale județului Teleorman, de natură să valorifice potențialul elevilor de a participa activ la luarea deciziilor care îi pot afecta în mod nemijlocit. De aceea, în cursul zilei de 1 iulie a avut loc și o conferință de presă, în cadrul căreia echipa de implementare a discutat cu jurnaliștii invitați obiectivele acestui proiect.

tiganesti 3Printre acestea se numără formarea a șase Consilii Locale ale Copiilor, prin care elevii din 6 localități rurale din județul Teleorman să participe activ la procesul de luare a deciziilor la nivelul comunităților în care trăiesc și realizarea a șase Planuri Locale de Acțiune pentru Copii în cele 6 localități rurale din județul Teleorman, pe baza cărora să poată fi identificate metode și resurse care să asigure creșterea capacității copiilor de a fi cetățeni activi și responsabili în comunitate. Toate acestea converg către atingerea unui obiectiv general semnificativ, cu efecte pe termen lung asupra celor mici, precum promovarea principiilor democrației participative în 30 de comunități rurale din județul Teleorman astfel încât conceptele și valorile civice să fie conștientizate de elevii, cadrele didactice și reprezentanții autorităților locale din aceste localități.

tiganesti2Din grupul țintă al proiectului fac parte elevii claselor IV – VII care învață în școala din Țigănești și în școlile din alte 5 localități rurale din Județul Teleorman, cadrele didactice din școala din Țiganesti și din școlile din alte 5 localități rurale în care se va desfășura proiectul, precum și reprezentanții administrației publice locale din Țigănesti și din alte 5 localități rurale. Valoarea finanțării nerambursabile aferente acestui proiect este de 73.444,30 Euro.

Evenimentul de lansare s-a bucurat de o largă participare a celor direct interesați de implementarea acestui proiect, dar și de prezența subprefectului județului Teleorman, Alexandru Ceciu și a primarului comunei Țigănești, Gelu Pisică, aceștia declarându-și deschis susținerea pentru inițiativa lansată acum de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Comunitară.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*