Adrian Florescu se hrănește cu sânge portocaliu!

în Politica altfel

Monica Vasilescu

berechetNu e un secret pentru nimeni că politica se face, de multe ori, cu trădători. În județul nostru, pe tiparul prelucrat de PSD, se construiesc întruna partide compromise. Nu știm dacă va fi cazul PMP, o formațiune relativ nouă în peisajul politic, dar cu oameni suficient de abili încât să negocieze un acord bazat pe cedări reciproce. Și Adrian Florescu este unul dintre oamenii politici din Teleorman care și-au lăsat întotdeauna loc de ”bună ziua”, mai presus de divergențe publice. Iar un ”bună ziua” spus la timpul lui poate fi cheia succesului într-un județ în care politica este făcută de un singur partid mare pe lângă care încolțesc alte câteva mai mici. Așa se face că, pe fondul divergențelor între liberali, cel mai câștigat este șeful PMP Teleorman, la ușa căruia bat tot mai mulți nemulțumiți. După ce l-a îmbrățișat cu patos pe fostul democrat-liberal Constantin Berechet și l-a pus candidat la Primăria Roșiori, Adrian Florescu s-a trezit la poarta sa cu alți portocalii, care și-au lăsat organizațiile vraiște și au plecat spre zări albastre.

Unul dintre ”greii” primiți de PMP este Stoicea Lucian de la Ciuperceni, pedelist care și-a încercat norocul și în 2012 la primăria din comună, fără vreun succes. Și la Lunca a înregistrat Adrian Florescu o reușită, prin faptul că i s-a alăturat Purcea Teodor și o parte din echipa sa, care înseamnă doi-trei susținători.

Peneliștii au mai rămas descoperiți prin alte localități, nu la fel de importante, dar suficiente cât să le afecteze resursa umană, care și așa este destul de fragilă la nivel de județ. Iar vina este numai a lor, pentru că, se pare, trădătorii au venit singuri şi au cerut să facă parte din partidul lui Băsescu. Și nu le găsim nicio scuză liberalilor, pentru că sunt destul de maturi să știe că prima iubire nu se uită niciodată și că portocaliul, oricât de bătut de soare ar fi, nu se îngălbenește prea ușor. Se albăstrește.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*