Adrian Florescu îl apreciază pe Cristian Diaconescu, dar crede în şansele Elenei Udrea

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

adrian florescu parlamentO campanie de dezinformare sau purul adevăr, între aceste două gânduri s-a aflat candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru preşedinţia ţării – Cristian Diaconescu – în confruntarea cu propriii colegi. În ultimele zile, zvonuri din interiorul partidului îl poziţionau pe prezidenţiabil într-un raport nefericit cu electoratul, în sensul că organizaţiile PMP din România nu prea ar reuşi să strângă semnăturile necesare pentru ca acesta să poată candida la prima funcţie în stat. S-a speculat şi faptul că un alt nume de candidat, în speţă Elena Udrea, ar urma să fie propusă pentru candidatură, iar acestuia ”să i se facă felul”. Speculaţiile au devenit realitate. Ieri, Cristian Diaconescu a anunţat că va intra în marea luptă a preşedinţiei de unul singur, iar Elena Udrea mai are un pas până la a-i lua locul pe lista PMP.

La Teleorman, lucrurile s-au desfăşurat firesc, am aflat de la preşedintele PMP, Adrian Florescu. Pe lângă activităţile curente de partid, filiala a avut în teren echipe care au cerut populaţiei semnături pentru Cristian Diaconescu. Acum vor fi nevoite să schimbe macazul.

Întrebat dacă a întâmpinat dificultăţi în a convinge oamenii să semneze pentru acest candidat, liderul PMP Teleorman a spus că situaţia de acum este asemănătoare cu cea de la alegerile europarlamentare, atunci când nu a fost uşor deloc. În primă instanţă, Adrian Florescu avea rezerve faţă de posibilitatea ca prezidenţiabilul partidului să fie retras din cursa pentru Cotroceni, dar a declarat că deciziile se iau într-un organism, iar aceste aspecte sunt discutate în echipă.

Dacă ar fi să aleagă între Cristian Diaconescu şi Elena Udrea, Adrian Florescu nu se pronunţă direct, preferând să declare voalat că apreciază calităţile şi pregătirea lui Cristian Diaconescu, dar şi pragmatismul Elenei Udrea, căreia i-ar da mai multe şanse de izbândă.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*