Adjunctul Poliției Turnu Măgurele lansează cartea ,,Dragoste pe Vit”

în Cultură

Monica Vasilescu

valerian iliescuSala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Marin Preda” din Alexandria va fi gazda unui eveniment cultural de însemnătate. Personalități din județele Olt și Teleorman vor participa la lansarea volumului ,,Dragoste pe Vit”, autor Valerian Iliescu. Moderatorii evenimentului, care va avea loc miercuri, începând cu ora 1100, vor fi Romică Preoteasa-jurnalist, Cecilia Romaniuc-profesor și critic literar, Constantin Victor-profesor inginer, Florian Cârstea-manager Biblioteca Județeană ,,Ion Minulescu” Olt.

Autorul cărții ,,Dragoste pe Vit” este o persoană cunoscută mai mult pe plaiurile Olteniei, fiind născut în comuna Oporelu, județul Olt. A absolvit, în anul 1988, Școala de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne, atunci când a primit gradul de locotenent, apoi Academia de Studii Economice București și Facultatea de Drept a Universității din Craiova.

Valerian Iliescu a debutat în lumea scrisului românesc la revista ,,Misiune continuă”, cu povestirea ,,Din pământul românesc se aude un strigăt disperat, ajunge!” și în ediția 2005 a almanahului ,,Pentru Patrie”, cu drama ,,Abia târziu în noapte, pescărușul reuși să zboare”. Din anul 2006 se alătură în calitate de co-autor profesorului scriitor Victor Constantin, în cărțile publicate ,,Doamna-Peste ani și ani” și ,,Peregrini prin America”.

Romanul ,,Dragoste pe Vit” a fost lansat în comuna natală – Oporelu, la biblioteca Colegiului Tehnic ,,General David Praporgescu” din Turnu Măgurele, județul Teleorman, acolo unde autorul iși desfășoară în prezent și activitatea didactică, în localitatea Izbiceni, județul Olt, la Centrul Cultural ,,Tudor Gheorghe” și la biblioteca școlară din comuna Izlaz, așezări care fac parte din firul întâmplărilor cuprinse în roman.

Profesional, pentru cei care nu știu, autorul a ocupat următoarele funcții: între anii 1996-2004 Șef al Poliției Orașului Corabia, județul Olt, între anii 2004-2013 a îndeplinit funcțiile de Prim Adjunct și Inspector Șef Adjunct al Poliției județului Olt, între anii 2013 și până în prezent îndeplinește funcția de adjunct al Poliției Municipiului Turnu Măgurele, județul Teleorman, din anul 2008 pâna în prezent e profesor asociat al Colegiului Tehnic ,,General David Praporgescu” la catedra de economie a Școlii Postliceale de Vameși.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*