Adam Popa, Ștefania Cristea și Ciprian Agapie pun bazele unui proiect muzical. Trupa Frisky Grooves pregătește primul concert online din Teleorman

în Cultură

img_0815Carmen Dumitrescu

După ce au renunțat la proiectul The Alexanders, Ștefania Cristea și Adam Popa n-au stat prea mult pe gânduri și au început să caute alte mijloace de a-și demonstra talentul incontestabil. Procesul de căutare a unei noi identități muzicale n-a durat prea mult, căci întâmplarea fericită a făcut ca și Ciprian Agapie, cunoscut pentru talentul și pregătirea lui în domeniul muzical, să-și dorească să schimbe câte ceva prin lumea muzicală a județului. Și astfel s-a născut un nou band, cu titulatura Frisky Grooves. Spre deosebire de restul trupelor de la noi, Frisky Grooves  aduce în peisajul muzical autohton o practică vestică: concertele online. Practic, toți cei care vor dori să asculte concertul acestor tineri foarte talentați o vor putea face în direct, de acasă, din fața calculatorului. Ca atare, o primă astfel de încercare la nivelul județului Teleorman se va face în seara de 8 octombrie, între ora 20.00 și 21.00.

img_0807Potrivit lui Ciprian Agapie, proiectul are mari șanse să prindă la public, fiind deocamdată unic în județ: „Prezentările acestea online pe care noi le facem fac parte dintr-o serie mai vastă de momente artistice, pe care vom încerca la un moment dat să le integrăm într-un concert online. E ceva nou, pentru că în România astfel de prezentări nu prea s-au făcut. Am mai văzut asta la niște posturi de radio naționale. Dar nu de aici ne-am inspirat, ci din statele Unite, unde chestia asta cu concertele online este foarte populară. Nu are sens să spun că în Teleorman e prima dată când se încearcă așa ceva. Decalajul este foarte mare. Se poate realiza la o calitate foarte bună. Pe viitor vreau să facem astfel de experimente în localuri din județ. E chiar foarte interesant și pentru patron, și pentru imaginea lui. Am testat echipamentele, suntem cu toate foarte în regulă. Mâine seară la ora 20.00 începem și sperăm să fie cât mai mulți online. Vom promova link-ul pe pagina de Facebook a trupei și nu numai, căci avem destui prieteni interesați să ne asculte.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*