Actorii Teatrului Național din Sibiu au încântat publicul de la Alexandria cu piesa ”Antisocial”

în Cultură

Monica Vasilescu

AntisocialActori sau amatori din toate colțurile țării și-au dat întâlnire în aceste zile la cea de-a X-a ediție a Festivalului de Teatru ”Ideo Ideis”, înființat în anul 2006 de Andreea Borțun și Alexandru Ion, alături de o întreagă echipă de tineri implicați în fenomenul artelor teatrale. După o zi în care au creat personaje, au participat la ateliere de teatru sau la activități de formare de formatori, oaspeții ”Ideo Ideis” și alexăndrenii iubitori ai reprezentațiilor de acest fel au avut parte de o producție de excepție, care a făcut furori pe multe scene naționale. Este vorba despre o piesă creată în jurul tinerei generaţii al cărei subiect este lipsa de dialog dintre tineri, părinţi şi profesori.

Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș, Maria Tomoiagă (și-au păstrat numele real în rol) sunt tineri actori ai Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu care, alături de regizorul Bogdan Georgescu, au prezentat publicului spectacolul ”Antisocial”. Piesa povestește despre lipsa unei legi normale și morale a învăţământului românesc, toată acțiunea desfășurându-se într-un liceu de provincie din România anului 2015, o școală cu prestigiu. Câțiva elevi creează un grup pe Facebook în care postează imagini denigratoare la adresa dascălilor, aceștia află și produc o întreagă discuție pe marginea subiectului, demascat chiar de un licean părtaș la boacănă.

Cu momente savuroase și umor monden, publicul alexăndrean, compus în mare parte din tineri, a apreciat prestația actorilor aflați la început de carieră, care au primit aplauze binemeritate fiindcă dau clasă multor norocoși ai sorții, treziți, peste noapte, prestatori pe scenele importante ale teatrului românesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*