liberinteleorman.ro

Actorii Teatrului Național din Sibiu au încântat publicul de la Alexandria cu piesa ”Antisocial”

4 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

AntisocialActori sau amatori din toate colțurile țării și-au dat întâlnire în aceste zile la cea de-a X-a ediție a Festivalului de Teatru ”Ideo Ideis”, înființat în anul 2006 de Andreea Borțun și Alexandru Ion, alături de o întreagă echipă de tineri implicați în fenomenul artelor teatrale. După o zi în care au creat personaje, au participat la ateliere de teatru sau la activități de formare de formatori, oaspeții ”Ideo Ideis” și alexăndrenii iubitori ai reprezentațiilor de acest fel au avut parte de o producție de excepție, care a făcut furori pe multe scene naționale. Este vorba despre o piesă creată în jurul tinerei generaţii al cărei subiect este lipsa de dialog dintre tineri, părinţi şi profesori.

Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș, Maria Tomoiagă (și-au păstrat numele real în rol) sunt tineri actori ai Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu care, alături de regizorul Bogdan Georgescu, au prezentat publicului spectacolul ”Antisocial”. Piesa povestește despre lipsa unei legi normale și morale a învăţământului românesc, toată acțiunea desfășurându-se într-un liceu de provincie din România anului 2015, o școală cu prestigiu. Câțiva elevi creează un grup pe Facebook în care postează imagini denigratoare la adresa dascălilor, aceștia află și produc o întreagă discuție pe marginea subiectului, demascat chiar de un licean părtaș la boacănă.

Cu momente savuroase și umor monden, publicul alexăndrean, compus în mare parte din tineri, a apreciat prestația actorilor aflați la început de carieră, care au primit aplauze binemeritate fiindcă dau clasă multor norocoși ai sorții, treziți, peste noapte, prestatori pe scenele importante ale teatrului românesc.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Caravana TIFF vine la Alexandria

Următorul articol

Electrocasnic cu electrocasnic, lemn cu lemn, ia naștere centrul social de la Lada

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,