Act cultural la Alexandria. Daniela Achim Harabagiu lansează volumul ”Din lumea trecerii”

în Cultură

harabagiuBiblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează la Sala de lectură a instituției, miercuri, 20 aprilie 2016, ora 16.00,  lansarea volumului de versuri ”Din lumea trecerii”, a teleormănencei Daniela Achim Harabagiu.

Poeta s-a născut în comuna Slobozia Mândra și este licenţiată  în ştiinţe juridice,  specializarea drept. În prezent locuiește în Alexandria. Prima sa apariție literară a avut loc în 1998 cu poezia –„Plouă” publicată în săptamânalul  Cetatea Turnu Măgurele la rubrica „Cenaclu”.

În noiembrie 2010, publică în ziarul Teleormanul poezia Fântâna mea. Au urmat alte apariții literare în mai multe publicații, dintre care amintim revista de literatură, artă și cultură „Caligraf”: în februarie 2013 la rubrica Poesis – Lirica feminina sunt publicate poeziile: “Plouă”, “M-am rătăcit”, ‘”Viața se schimbă”, “Zidul”; în octombrie  2013  publică  poeziile  pentru copii : “Brotăcelul” și “Furnicuța”; în decembrie 2014 –  publică un grupaj de poezii din cartea care avea să apară cu titlul „Din lumea trecerii” – “Plouă”, “Nefiresc de dureros”, “Cina uitată”, “Să nu ne mai jucăm”.

Pe lângă activitatea literară, Daniela Harabagiu cochetează și cu pictura. În 2003 participă astfel, la o expoziție  organizată de Camera de Comerț și Industrie Teleorman, la Muzeul Județean Teleorman, unde expune lucrări de pictură în ulei și tempera.

Volumul „Din lumea trecerii” versuri,  tipărită la editura Tipoalex, 2015, reprezintă debutul editorial al poetei Daniela Achim Harabagiu. La eveniment vor fi prezenți oameni de cultură teleormăneni, printre care poetul Florea Burtan, prefațator al acestui volum de versuri, precum și criticul și istoricul literar  Stan V. Cristea, care vor susține alocuțiuni. Activitatea va fi moderată de bibliotecar Geanina Burcea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*