liberinteleorman.ro

Act cultural la Alexandria. Daniela Achim Harabagiu lansează volumul ”Din lumea trecerii”

19 aprilie 2016
Advertisement

harabagiuBiblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează la Sala de lectură a instituției, miercuri, 20 aprilie 2016, ora 16.00,  lansarea volumului de versuri ”Din lumea trecerii”, a teleormănencei Daniela Achim Harabagiu.

Poeta s-a născut în comuna Slobozia Mândra și este licenţiată  în ştiinţe juridice,  specializarea drept. În prezent locuiește în Alexandria. Prima sa apariție literară a avut loc în 1998 cu poezia –„Plouă” publicată în săptamânalul  Cetatea Turnu Măgurele la rubrica „Cenaclu”.

În noiembrie 2010, publică în ziarul Teleormanul poezia Fântâna mea. Au urmat alte apariții literare în mai multe publicații, dintre care amintim revista de literatură, artă și cultură „Caligraf”: în februarie 2013 la rubrica Poesis – Lirica feminina sunt publicate poeziile: “Plouă”, “M-am rătăcit”, ‘”Viața se schimbă”, “Zidul”; în octombrie  2013  publică  poeziile  pentru copii : “Brotăcelul” și “Furnicuța”; în decembrie 2014 –  publică un grupaj de poezii din cartea care avea să apară cu titlul „Din lumea trecerii” – “Plouă”, “Nefiresc de dureros”, “Cina uitată”, “Să nu ne mai jucăm”.

Pe lângă activitatea literară, Daniela Harabagiu cochetează și cu pictura. În 2003 participă astfel, la o expoziție  organizată de Camera de Comerț și Industrie Teleorman, la Muzeul Județean Teleorman, unde expune lucrări de pictură în ulei și tempera.

Volumul „Din lumea trecerii” versuri,  tipărită la editura Tipoalex, 2015, reprezintă debutul editorial al poetei Daniela Achim Harabagiu. La eveniment vor fi prezenți oameni de cultură teleormăneni, printre care poetul Florea Burtan, prefațator al acestui volum de versuri, precum și criticul și istoricul literar  Stan V. Cristea, care vor susține alocuțiuni. Activitatea va fi moderată de bibliotecar Geanina Burcea.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Universitatea Alexandria câștigă pe teren propriu împotriva Universității Galați

Următorul articol

KineDok vine în capitala Teleormanului! Opt filme documentare vor rula la Alexandria!

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,