liberinteleorman.ro

Accident feroviar în Drăgănești de Vede: un tren a deraiat

11 iunie 2024

Un grav accident feroviar s-a produs astăzi pe ruta Craiova-București, în localitatea Drăgănești de Vede, județul Teleorman. Două dintre cele trei vagoane ale trenului InterRegio 1596 au deraiat. Din informațiile preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate, însă situația rămâne critică din cauza numărului mare de pasageri aflați în tren.

Ca urmare a incidentului, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„TR loc. – Drăgăneşti de Vede – accident feroviar produs pe ruta Craiova-București, 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informațiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție.La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Teleorman, locotenent-colonel Gelu Dragomir.

UPDATE: „Trei persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat, astfel:

  • două femei, de 72, respectiv 85 de ani, cu atac de panică, au primit primul ajutor, însă au refuzat transportarea la spital;
  • o femeie, de circa 36 de ani, conștientă și cooperantă, care acuza dureri la spate, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la UPU Alexandria de către un echipaj SMURD.
    Misiunea este în continuare în dinamică, motiv pentru care voi reveni cu informații”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Teleorman, locotenent-colonel Gelu Dragomir.

„La ora 18.15, trenul 9006 – REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la fața locului pentru preluarea pasagerilor.
În cel mai scurt timp, persoanele au urcat în tren, care a început deplasarea spre București.
Începând cu ora 18.25 la nivelul județului Teleorman s-a dezactivat Planul Roșu de Intervenție”, a anunțat ISU.

Informare CFR SA

„2 vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în Atârnați

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.

Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii.

Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului.

Precizez faptul că, celelate trenuri, care tranzitează stația Atârnați, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri.

Vom reveni cu noi informații!”, a anunțat purtătorul de cuvânt al CFR SA – Oana Brânzan.

3 Comments

  1. Accidentul a avut loc la intrarea în statia Atârnați, înaintea semnalului de intrare al stației…In caz că nu știți geografie, și să vede că nu, statia se afla la 10 km de Roșiori Nord, in sensul spre București.Adica mai ceva spre devale de cum se spune în știre…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Top aplicații mobile la care să pariezi în 2024

Următorul articol

Șofer reținut, în Teleorman, după un accident rutier intenționat cu un polițist

Cele mai recente articole de Accident