Abuzuri ale Poliției Locale Roșiori. Polițista Marinescu Alexandrina s-a dat victimă, încercând să influențeze martorii

în Actualitate/Politie

Monica Vasilescu

marinescu alexandrinaDin seria povestirilor referitoare la faptul că poliţiştii lui ”Șoric” (Petre Iancu Petricioaia-şeful Poliţei Locale din Roşiori) pun tunurile pe cei care îl deranjează pe stăpân, aducem în atenţie un caz care demonstrează “negru pe alb” cât e lege şi cât e tocmeală în unitatea împricinată. Recent, instanța a dat câștig de cauză unui cetățean în defavoarea unui polițist local. Omul care a avut mai mult de furcă în decursul vremii cu lucrătorii Poliției Locale din Roșiorii de Vede s-a trezit cu plângere penală din partea polițistului local Marinescu Alexandrina, angajat al Direcției Poliției Locale a Primăriei Municipiului Roșiorii de Vede, în urma unei neînțelegeri datată din luna martie a acestui an.

Concret, printre greșeli de exprimare, femeia a scris în plângere că, în timp ce desfășura activități în domeniul circulației pe drumurile publice și îi investiga pe cei care nu respectă legea, atât cât îi permite aria de competență, a depistat un autoturism parcat neregulamentar. Mai exact, la intersecția străzilor Dunării cu Mărășești, la aproximativ trei metri după trecerea de pietoni din dreptul parcului central, se afla oprită o mașină marca Mercedes, fapt care încalcă regula din codul rutier care prevede interzicerea opririi voluntare a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de metri înainte și după. Pentru a dovedi fapta, spune aceasta, a fotografiat autoturismul, timp în care a apărut proprietarul Bușcă Gheorghe, ”înarmat” cu injurii și cuvinte jignitoare la adresa ei, a colegului de serviciu, dar și a șefului Poliției Locale din Roșiori, Petre Iancu Petricioaia.

Comportamentul necuviincios al cetățeanului, descris de “femeia legii”, ar fi făcut ca aceasta să sufere o traumă emoțională psihică, drept pentru care a solicitat instanței să ia declarații de la martorii numiți în plângere.

declaratie N constantaMartorul I: ”Mi-a cerut insistent să depun mărturie”

În timpul anchetei, procurorul de caz a audiat primul dintre martorii aflați pe listă, Constanța N., căreia i s-a adus la cunoştință că urmează să depună mărturie cu privire la faptul că Marinescu Alexandrina, polițist local, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de servicu, în timp ce fotografia un autoturism, proprietarul acestuia, Bușcă Gheorghe, a amenințat-o că îi va sparge aparatul dacă nu încetează să facă poze, adresându-i, totodată, cuvinte urâte. După ce a auzit toate acestea, surpriză: femeia a recunoscut că în ziua respectivă se afla în zona ”conflictului”, dar nu a fost atentă la cele întâmplate, mai cu seamă că nici nu stă bine cu auzul. Mai mult, femeia a declarat: ”Marinescu Alexandrina a venit la domiciliul meu, unde locuiesc cu fica mea Ileana Violeta N. și mi-a cerut instistent să depun mărturie că o persoană de sex masculin i-a adresat injurii”.

Martorul II: ”A cerut s-o ajutăm să o “înfunde” pe acea persoană”declaratie N ileana

În aceeași speță, fiica celei audiate mai sus a spus că nu a fost de față la eveniment, dar că o cunoaște pe Marinescu Alexandrina de 20 de ani. Pe fondul ”amiciției”, polițista și-a permis să îi facă o vizită la locul de muncă, insistând să o convingă pe mama sa să depună mărturie în favoarea ei, precum și că s-a aflat la locul faptei. ”Marinescu Alexandrina nu mi-a spus nici despre ce conflict e vorba, spunându-mi doar că este un conflict mai vechi și s-o ajutăm să o ”înfunde” pe acea persoană. I-am spus numitei Marinescu Alexandrina că mama mea, fiind bolnavă și în vârstă, nu poate spune nimic despre ce s-a întâmplat în data de 21.03.2014, pentru că, chiar dacă a trecut prin zona respectivă, nu a perceput ce s-a întâmplat, având probleme cu auzul”, a spus Ileana Violeta N.

plangere penala semnata marinescu alexandrinaParchează mașina poliției unde vrea…

La rândul său, Bușcă Gheorghe a fost supus declarațiilor, spunând că în data cu pricina era împreună cu fiul său în central orașului și a observat-o pe Marinescu Alexandrina, polițist local, fotografiind autoturismul său care era parcat în locul indicat mai sus, motiv pentru care a mers către aceasta și a întrebat-o cu c scop îi pozează mașina, mai ales că în aceleași împrejurări erau parcate și alte autoturisme, inclusiv cel al Poliției Locale. Polițista, spune acesta, a declarat că parchează autoturismul de serviciu unde vrea. De asemenea, Bușcă Gheorghe a precizat că nu i-a adresat niciun fel de injurii sau amenințări.

La toate acestea, la începutul lunii septembrie, instanța a decis că fapta reclamată de petentă nu este prevăzută la legea penală, întrucât, amenințarea adresată acesteia nu este de natură să producă o stare de temere pentru a constitui infracțiunea de ultraj. În plus, aspectele susținute de Marinescu Alexandrina, atât în actul de sesizare, cât și în declarația dată, nu sunt confirmate prin niciun mijloc de probă, fiindcă, deși s-a procedat la audierea martorei, propusă de petentă, aceasta a declarat că nu are cunoștință despre eveniment.

Această întâmplare descrie, cu probe, presiunile la care sunt supuși unii cetățeni, fiindcă își cer drepturile și luptă împotriva abuzurilor comise de diverși neaveniți cu chip de legiuitori. Iar dacă am trăi într-o societate normală, în care autoritățile superioare s-ar autoseszia, doamna polițist ar deveni, garantat, din victimă… inculpat.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. Mai sus, Domnul Busca spune ca Politia parcheaza masina unde vrea. Domnul Busca, ar trebui sa va informez urmatoarele: 1. Aceea nu se considera parcare si Politia avea dreptul de a opri in acel loc pentru a-si face datoria ( in cazul de fata fotografierea autoturismului Dv si aplicarea legii). Nu inteleg cum ati castigat Dv un asemenea proces avand masina parcata in acel loc nepermis. De asemenea oameni sunt satul. Asa vor oamenii ca Dumneavoastra sa isi arate „puterea”. Ar trebui sa nu va mai dati atata cocosi atunci cand se aplica legea. Pacat ca la noi in Romania Politia nu au atatea drepturi ca si in strainatate ca atuunci cand cetateanul ia organul de politie peste picior sau ceva de genul ca si in cazul de fata sa fie ridicat pe loc. Pacat de Romanica

  2. Ce mai ofteaza cei ca Eugen (posibil militian de profesie) dupa „puterea” mercenarilor in uniforma de politisti din State, la fel cum ofteaza popii dupa „puterea” Inchizitiei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*