A treia ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” a ajuns şi în Teleorman

în Actualitate

12834881_977678108935139_1698944660_nAsociaţia DeVision lansează a treia ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” al cărui scop este să aducă un zâmbet pe feţele românilor. Dacă în anii trecuţi, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului şi 17 şcoli din Bucuresti, Sibiu, Buzau, Craiova, Mizil, Reşiţa, Târgovişte, Pucioasa, Pascani, Iasi, Bacau, Videle, Moldova Veche, Pascani, Roşiorii de Vede, Lereşti (Argeș). Astfel, peste 200 de elevi şi 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje pe care le vor împărţi în oraşele lor, în data de 20 martie 2016, cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zâmbet pe chip tuturor celor care vor primi aceste gânduri bune sub forma unor “zâmbete la plic”.

În Teleorman, partenerii proiectului sunt Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu Roşiorii de Vede, coordonator prof. Rădiţa Bucica şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle, profesor coordonator Monica Iorga, unde cadrele didactice şi elevii au redactat mesaje pozitive pe care le vor împărţi în comunitate în perioada 18-20 martie 2016 cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii. Elevii şi profesorii s-au alăturat proiectului pentru că ei cred că nu zâmbim suficient şi vor să le arate oamenilor cât de important este să zâmbeşti chiar şi atunci când ai probleme.

Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune Asociaţia DeVision şi şcolile implicate vor să îi înveţe pe copii şi tineri că zâmbetul este absolut necesar pentru reuşita în viaţă şi depăşirea dificultăţilor. De asemenea, zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare.

Asociaţia DeVision este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează şi desfăşoară acţiuni şi proiecte de educaţie nonformală, comunicare culturală şi multiculturală, campanii de informare şi educare, în România şi în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Detalii despre proiectele Devision găsiţi accesând website-ul www.devision.org.ro sau pagina de Facebook facebook.com/AsociatiaDevision

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*