liberinteleorman.ro

A început ”mizeria de Paşte” în Alexandria

14 aprilie 2016
Advertisement

Monica Vasilescu

IMG_1866Că Alexandria este un oraș prăfuit și lipsit de perspective știu toți cei care au rămas să locuiască aici (fiecare din motivul lui). Oamenii aceștia, vorbim despre cei care mai au câteva circumvoluțiuni și care au mai făcut câțiva pași prin lumea civilizată, simt la fiecare pas deznădejdea și lipsa oricăror șanse de dezvoltare concretă în viitorul apropiat. Ei știu foarte bine că ceea ce se întâmplă acum pe drumuri, pe la multe colțuri de stradă și prin locurile cele mai tranzitate din urbe este semnalul evident al campaniei electorale ce ne așteaptă.

Întâlnim la distanțe scurte porțiuni de drum râcâite, borduri schimbate sau smoală proaspăt turnată și nu ne mai întrebăm ce i-o fi apucat subit pe cei din administrație de au pus umărul la treabă. Mulți au pus pe seama apropierii Sărbătorilor Pascale graba cu care edilii deretică orășelul, dar apariția surprinzătoare și fără sens a unor mese de tenis în parcuri parcă nu are iz de Înviere, deși lalelele înflorite ”de-a gata” pe lângă primărie ar putea avea legături cu solemnitatea evenimentului religios… Și în Pădurea Vedea se lucrează de zor. Mai bine spus, se demolează cu sârg, că nu a mai rămas nimic zdravăn în momentul de față. Pământul este răscolit, băncile au fost scoase, la fel și grătarele, mașinile circulă în voie, iar praful este la el acasă. Toate acestea au o explicație, după cum ne informează o pancartă, și anume: ”reabilitare și amenajare parc pădurea vedea, reabilitare dendrologică și zone verzi”. Data finalizării proiectului nu este trecută printre informații, căci ne putem imagina cu toții: se lucrează atât cât este nevoie.

Ne-am lămurit? Domnul primar Victor Drăgușin este pus pe fapte mari. Și, dacă facem un rezumat, nu avem cum să nu observăm că și-a îndeplinit sarcinile: a dat ”bună ziua” la babe, le mai dă și câte-o masă din când în când, nu a amendat niciun cetățean, chiar dacă mulți aruncă gunoiul pe fereastră la propriu, nu a mărit impozitele anul ăsta și i-a alimentat sănătos pe o parte din localnici, deci… e băiat bun. Așa că vă vom mai povesti în edițiile viitoare și despre alte lucrări tehnice ale sale, pe val, pentru că ne aflăm abia la începutul curățeniei de Paște. Sau e mizerie?!

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

 1. Tarea Frumos.,,A dat cu buna ziua la babe,si le-a alimentat,,,Mai trebuia adaugat ca le-a facut si banci cate 2 in fata blocului ca sa barfeasca tinerii care mai au servici,Ale dracului ti=e frica sa mai treci printre ele,Mergeti intr-un bloc unde stau babe si intrebati:,,Domnul x este acasa?

 2. Felicitari pentru articol!
  Este un articol foarte realistic si relateaza exact ceea ce se intampla in Alexandria! exact asta am comentat si eu in
  articolul „Voi face!”.
  Si acum intrand mai adanc in acest subiect, ca sa scapam de aceasta mizerie avem decat o singura alternativa, dar alternativa asta este una obscura si discutata de multi pe la colt de strada ca nemotivanta pentru a scapa de aceasta mizerie. Eu unul sincer as dori sa scapam de realizarile astea marete ” bancute, borduri, gratare, gardulete, floricele, etc…” si sa apara „fabricute, locuri de munca, Bucuresti mai aproape de Alexandria, intinerirea orasului, etc…” insa observ ca ceea ce imi doresc eu pentru acest oras devine din ce in ce mai „SF”.

  Oare cati dintre cetateni acestui oras mai au gandirea mea!?

  Nu ma pot abtine „Aline” sa nu comentez si eu la cele spuse de tine, chiar mau facut sa rad… eu cred ca bancile pentru babute au fost puse strategic ca sa numai existe infractionalitate in oras! combate furturile, vandalizarea scarilor de bloc, concubinajul, sexul cu persoanle straine si te tine la curent cu cele mai noi barfe, precum si birou de informare „aici sta domul x sau este acasa”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Zorinel Niculcea e prefect „tehnocrat” de Giurgiu

Următorul articol

ANI a descoperit alți incompatibili în Teleorman

Cele mai recente articole de Politica altfel