A fost emisă ordonanța militară 3: persoanele de peste 65 de ani pot părăsi domiciliul doar în intervalul 11.00-13.00

în Actualitatea politică/Administratie

În această seară a fost emisă ordonanța militară cu numărul 3, prin care se limitează și mai mult libertățile populației în această perioadă foarte dificilă. Și pentru că oamenii nu au aplicat de bunăvoie regula izolării, noua ordonanță interzice circulația persoanelor în afara gospodăriei, cu excepția unor motive, precum: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru achiziționarea de alimente și medicamente, deplasarea pentru îngrijirea copiilor, bătrânilor, pentru înmormântări sau asistență urgentă a persoanelor vulnerabile, deplasările scurte pentru plimbarea animalelor de companie sau efectuarea unor activități fizice (excluse fiind sporturile de echipă), deplasarea în scopul donării de sânge sau activităților de voluntariat, precum și deplasarea pentru activități agricole sau comercializare de produse agro-alimentare.

Limitări mai stricte, dar nu totale, sunt impuse vârstnicilor, în speță persoanelor care au împlinit 65 de ani și care sunt mai vulnerabile la coronavirus decât populația tânără. Acestea vor putea părăsi locuința doar în intervalul 11.00-13.00 pentru asistență medicală, achiziționare de alimente sau medicamente, dar și pentru plimbări scurte.

Motivul deplasărilor va fi justificat prin documente, precum legitimația de serviciu, adeverințe, declarații pe propria răspundere, completată în prealabil.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*