A doua zi de Referendum: 39.000 de teleormăneni au votat până la ora 13.00

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

A doua zi de Referendum merge în parametri mediocri în Teleorman, în ceea ce privește prezența oamenilor la urne. Oricum, prezența e mult mai bună decât în cursul zilei de ieri, iar urna mobilă este chemată de sute de oameni din județ. Totuși, până la ora 13.00 vorbim despre o prezență puțin peste media națională, teleormănenii prezentându-se în procent de 12,38. Practic, puțin peste 39.000 de oameni din județul lui Dragnea se prezentaseră la scrutin până la ora 13.00, listele suplimentare fiind folosite din plin. De altfel chiar și fostul șofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniță a votat la secția 58 din Turnu Măgurele pe lista suplimentară, în ciuda faptului că el este din oraș.

La majoritatea slujbelor de duminică, preoții au îndemnat oamenii să meargă la urne, în timp ce membrii Bisericii Adventiste au și ei azi posibilitatea de a se exercita democratic, prima zi de Referendum fiind o zi în care cei în cauză nu au avut voie, prin religie, să se manifeste la urne.

Până la închiderea urnelor, însă, mai este destul de mult timp, așa că e greu de intuit dacă până la finalul zilei, participarea la urne va fi suficientă pentru validarea Referendumului. Mai ales că în Teleorman, lucrurile interesante se întâmplă după lăsarea nopții.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*