90 de comune din Teleorman au văzut roşu în faţa ochilor

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Victor DragusinVictor Ponta a câştigat detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Teleorman, iar această situaţie îi face pe liderii PSD să se declare foarte mulţumiţi de rezultatele lor. Procentul de 57,65% obţinut de social-democraţi în detrimentul liberalilor, care au luat doar 23,21 dintre voturi la numărătoarea finală, îi dă un impuls şefului de campanie al PSD Teleorman, Victor Drăguşin, să exclame că teleormănenii şi-l doresc pe Victor Ponta preşedinte.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, PSD Teleorman s-a lăudat cu faptul că Ponta l-a surclasat pe Iohannis nu numai în localităţile conduse de primar PSD, ci şi în localităţile în care cetăţenii au ales ca edilul-şef să fie de la PNL şi PDL. Este vorba despre comunele: Botoroaga-PNL, Bujoru-PNL, Călmăţuiu de Sus-PNL, Cervenia-PDL, Drăgăneşti de Vede-PDL, Fântânele-PDL, Frăsinet-PNL, Mavrodin-PDL, Mârzăneşti-PDL, Nanov-PDL, Năsturelu-PNL, Necşeşti-PDL, Peretu-PNL, Plopii Slăviteşti-PDL, Plosca-PNL, Săceni-PDL, Sfinţeşti-PNL, Smârdioasa-PNL, Tătărăştii de Sus-PNL, Trivale Moşteni-PNL, Troianul-PDL, Viişoara-PDL, acolo unde procentajele PSD au sărit de 50%.

De cealaltă parte, Klaus Iohannis s-a impus în foarte puţine localităţi, enumerând aici zonele cunoscute ca fiind un mic fief ACL, precum: Suhaia, Vârtoape, Buzescu, Mereni, Lisa, Cosmeşti, Moşteni.

Din cele 97 de localităţi ale Teleormanului, 90 au văzut roşu în faţa ochilor în duminica votului, iar mobilizarea (cu precedent) a social-democraţilor teleormăneni a arătat şi de această dată că nimic nu este mai important într-o campanie decât să lupţi cu toate armele pentru rezultatul final. Asta pentru că, la fel ca în fotbal, la sfârşit contează golurile, mai puţin modul cum le-ai obţinut, referindu-ne, desigur, la eventuale accidente în teren sau alte impedimente.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*