79 elevi din toată țara, cazați la Turnu Măgurele în condiții mizere

în Actualitatea politică/Administratie/Educatie/Politica altfel

Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele a găzduit, în perioada 25-28 iulie 2019, etapa națională a Concursului național de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina istorie. Tinerii participanți la concurs spun că au fost cazaţi în camere cu mucegai și au dormit în paturi cu saltele rupte, murdare şi pline de gândaci. Toaletele au fost, de asemenea, lipsite de condiții minime de igienă.

Unul dintre elevii mai curajoși aflați la Turnu a postat pe Facebook câteva imagini cu dezastrul în care au fost nevoiți să doarmă. Alin Popoviciu este foarte revoltat pe faptul că, în România, pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți.

”Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman! Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă! Eu nu pot decât să vă rog să facem cunoscută tuturor această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea batjocură!

Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România… Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți!

Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!

Las pozele astea aici cu speranța că vor ajunge unde trebuie pentru a nu mai trece și alți elevi prin ce am trecut noi în aceste zile la Turnu Măgurele…”, a scris elevul Alin Popoviciu într-o postare pe Facebook.

Elevi din învățământul liceal, din 36 de județe ale țării și din municipiul București s-au înscris la ediția 2019 a acestui concurs pentru cele două secțiuni, 39 de elevi la secțiunea Istoria românilor și 33 de elevi la secțiunea Istorie universală. Ei au fost cazați la internatul liceului Sfântul Haralambie și la internatul Praporgescu.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Cu tot respectul, este foarte bine că se publică această situație mizerabilă și scandaloasă; rezonez total cu ceea ce a scris tânărul, dar am o “problemă” rezumată în trei întrebări:
    1. De ce informațiile sunt publicate abia acum, post-factum?
    2. De ce elevii (care sunt inteligenți și bine pregătiți) au acceptat acele condiții și nu au făcut frint comun să refuze la a mai participa la sesiune până când nu se rezolva cazarea în condiții decente?
    3. Ce dracu’ au păzit profesorii însoțitori? De ce nu au făcut scandal atunci pe loc, în fața acelor condiții inadmisibile de cazare???
    Concluzie: din nu știu ce motiv( teamă, bun simț, pasivitate) toți cei implicați s-au complăcut în acea situație iar atitudinea post- factum nu face decât să accentueze frustrarea și gustul amar! Nesimțiții iresponsabili care au oferit acele cindiții trebuie destituiți imediat!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*