73% dintre teleormănenii care au participat la Referendum au votat “DA”

în Actualitatea politică/Din culisele politice

Și în Teleorman, referendumul național pe justiție a întrunit cvorumul. 33,88% dintre teleormăneni au decis să își exprime voința și în domeniul reglementării justiției din ce în ce mai zbuciumate din România, probabil pentru că eforturile PSD-ului de a-l salva pe Dragnea de închisoare au fost deranjante chiar și pentru membri ai partidului. De aceea, au fost secții de votare în Teleorman unde, în ciuda scorului mare obținut de PSD, și participarea la Referendum a fost considerabilă. Cu alte cuvinte, în Teleorman sunt mulți pesediști care vor PSD fără Dragnea. Iar rezultatele Referendumului sunt grăitoare în acest sens.

La prima întrebare a Referendumului (“Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” ), 74751 de teleormăneni, adică 72,94% au răspuns DA. Doar 18.76% dintre cei care s-au exprimat la referendumul din Teleorman au spus că nu cred că amnistia și grațierea ar trebui interzise. La cea de-a doua întrebare (“Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”), un număr de 75182 de teleormăneni au votat DA, adică un procent de 73,40%. Numai 18,22% dintre votanți au răspuns NU la această întrebare.

Peste 102.000 dintre teleormăneni și-au exprimat voința în cadrul Referendumului pe justiție, majoritatea din mediul urban. În mediul rural, foarte mulți oameni s-au plâns că nu au înțeles întrebările și că nimeni nu a făcut efortul să le explice care e obiectivul acestui scrutin.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*