liberinteleorman.ro

”6 grade”, la Alexandria – film bun, lume puțină

4 iunie 2016

Monica Vasilescu

kinedok (2)În Alexandria oamenilor care nu au avut parte de un cinema timp de 20 de ani este dificil să implementezi proiecte cu iz cultural sau să difuzezi pelicule, mai ales dacă ele sunt documentare. Totuși, KineDok powered by One World Romania (o asociație care organizează de nouă ani de zile singurul Festivalul internațional de documentar din țară) s-a gândit să includă și capitala de județ a Teleormanului în lista comunităților în care cultura șchiopătează și a venit la Alexandria cu o serie de filme de calitate, pentru publicul kinedok (3)iubitor de valoare.

Între filmele documentare cu mesaje puternice, Kinedok, alături de partenerul local ziarul Liber în Teleorman, a proiectat, vineri, la Restaurant Rustic din Alexandria, o locație cu vad cultural care a acceptat să primească astfel de acțiuni, filmul ”6 grade”, în regia lui Bartosz Dombrowski, o producție poloneză. kinedok (1)Audiența nu a fost una considerabilă, așa cum s-a întâmplat și la prima proiecție de film, cea de debut, atunci când a rulat ”Roboțelul de aur”, în regia lui Radu Constantin Mocanu.

În aceste condiții, în orașul în care populația a fost veșnic vitregită de cultură, multora le rămâne resemnarea că nu ne mai facem bine. Chiar dacă asta e starea perpetuă, nu renunțăm și, considerând că poate nu am făcut noi destul pentru a-i face pe oameni să ni se alăture, continuăm proiecția seriei de filme documentare promisă și vă așteptăm lângă noi în ultima vineri din fiecare lună, până în noiembrie, pentru a ne bucura împreună de producții care prezintă fapte autentice.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primarul Gheorghe Budică, amendat pentru nepunerea în aplicare a unei dispoziții

Următorul articol

Arhaicii au revenit în forță. Concert de zile mari la Casa PaPaCip

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la