45 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului de viteză, în Teleorman

în Politie

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.285 de lei, au reținut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 1 sancțiune pentru alcool și 3 sancțiuni pentru alte abateri.

Exemplificăm:

La data de 4 ianuarie, a.c., ora 21.45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Dobrotești au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Scrioaștea, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65A, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 4 ianuarie, a.c., ora 22.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Videle au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din orașul Videle, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în oraș, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*