liberinteleorman.ro

42% dintre absolvenții de licee din Teleorman vor avea diplomă de Bacalaureat

7 iulie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

elevi bacBacalaureatul din acest an se anunţa a fi greu, dar nu aproape imposibil de trecut, aşa cum s-a dovedit că a fost pentru mai bine de jumătate dintre candidaţi! Din datele parţiale înregistrate reiese că peste 55% dintre tinerii înscrişi la prima sesiune a Bacalaureatului din 2015 au căzut sub linie.
Potrivit situaţiei statistice făcută publică la nivel național, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost de 42,73% în judeţul Teleorman, cu două procente mai mică decât cea înregistrată anul trecut.
Nepregătirea absolvenților de liceu a făcut ca Teleormanul să ocupe locul trei pe țară din coada clasamentului, după Giurgiu şi Ilfov, la cel mai mic procent de promovabilitate. Situația a devenit deja obișnuință, fiindcă rezultatele actuale nu au derapaje mari, linia fiind aceeaşi ca şi în anii anteriori.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Rusine dragi profesori! Poate este si vina copiilor dar sa nu uitam de muuultele zile libere date in timpul scolii pt ca profesorii sa isi vada de meditatii. Ne trimitem copii la scoala sa invete, nu sa stea acasa inainte de examene.

  2. La munca pe camp, si cei care au luat examenul, si ceilalti. Sa mai lase Facultatea S.R.L. ca nu o sa fac nimci cu ea oricum.
    Si profesorii se mai adapteaza dupa elevi, de ce sa se mai lupte cu morile de vant ca sa se imbolnaveasca inainte sa iasa la pensie?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Decizii importante în CJEX al PNL Teleorman: Bitanu’ își da demisia

Următorul articol

Liberalii din Teleorman au cerut, prin protest spontan, demisia inspectorului școlar general. Valeria Gherghe e în concediu

Cele mai recente articole de Învățământ