42% dintre absolvenții de licee din Teleorman vor avea diplomă de Bacalaureat

în Învățământ

Monica Vasilescu

elevi bacBacalaureatul din acest an se anunţa a fi greu, dar nu aproape imposibil de trecut, aşa cum s-a dovedit că a fost pentru mai bine de jumătate dintre candidaţi! Din datele parţiale înregistrate reiese că peste 55% dintre tinerii înscrişi la prima sesiune a Bacalaureatului din 2015 au căzut sub linie.
Potrivit situaţiei statistice făcută publică la nivel național, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost de 42,73% în judeţul Teleorman, cu două procente mai mică decât cea înregistrată anul trecut.
Nepregătirea absolvenților de liceu a făcut ca Teleormanul să ocupe locul trei pe țară din coada clasamentului, după Giurgiu şi Ilfov, la cel mai mic procent de promovabilitate. Situația a devenit deja obișnuință, fiindcă rezultatele actuale nu au derapaje mari, linia fiind aceeaşi ca şi în anii anteriori.

2 Comments

  1. Rusine dragi profesori! Poate este si vina copiilor dar sa nu uitam de muuultele zile libere date in timpul scolii pt ca profesorii sa isi vada de meditatii. Ne trimitem copii la scoala sa invete, nu sa stea acasa inainte de examene.

  2. La munca pe camp, si cei care au luat examenul, si ceilalti. Sa mai lase Facultatea S.R.L. ca nu o sa fac nimci cu ea oricum.
    Si profesorii se mai adapteaza dupa elevi, de ce sa se mai lupte cu morile de vant ca sa se imbolnaveasca inainte sa iasa la pensie?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*