335 de teleormăneni se luptă cu noul virus, iar 357 se află în carantină la domiciliu

în Actualitate/Administratie/Sănătate

De la momentul izbucnirii pandemiei și până astăzi, 335 de teleormăneni s-au confruntat cu infecția. Cel puțin asta indică statisticile furnizate de INSP. Pentru unii a fost mai simplu, pentru alții lupta a fost grea și destul de lungă, iar pentru mai puțini sfârșitul a fost de-a dreptul tragic. În acest moment, la nivelul județului Teleorman, sunt monitorizate, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, 357 de persoane aflate în carantină la domiciliu.

Până în prezent au fost declarate vindecate și externate 161 de persoane. Dintre acestea, 124 au fost externate de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede.

Testările sunt, în continuare, destul de puține, chiar dacă ele sunt suplimentate acum de Spitalul Județean de Urgență din Alexandria. Astfel, de la începutul epidemiei, la nivelul județului, au fost efectuate 5184 de teste COVID-19, dintre care 2964 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman și 1430 în cadrul laboratorului Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

După cum știm, la Spitalul județean se efectuează și teste la cerere, pentru cei care doresc să plece în vacanță peste hotare și au nevoie de un document care să ateste că nu sunt bolnavi. Până acum, 152 de teste au fost efectuate la cerere de către instituția menționată.

Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*