32 de tineri români și bulgari au spus: “Da Cultură… Nu Tastatură”

în Actualitate/Educatie

În perioada 03-09.12.2018, 16 elevi din Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat,, Alexandria și 16 tineri din Bulgaria au spus Da Cultură… Nu Tastatură”  prin programul Erasmus +, coordonat de Asociația „Prieteni în misiune.

Asociația ,,Prieteni în misiune” a implementat proiectul ”Da cultură..NU tastatură,, în cadrul Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, proiectul 2018-2-RO01-KA105-049936 în parteneriat cu Association of Ruse in help of society and young people” din Ruse / Bulgaria, cofinantat prin programul Erasmus+ al Uniuni Europene, Actiunea K1- Mobilităţi ale tinerilor.

Cei 32 de tineri români și bulgari, cu vârsta între 15-18 ani, au avut oportunitatea de a participa la activități de informare și instruire practică prin metode non-formale într-un cadru European, să-și dezvolte competențele sociale și de comunicare, relaționare, de lucru în echipă, abilități practice, adoptarea unui stil de viaţă sănătos independent de calculator / internet, să dobândească atitudini  de  orientare spre o viaţă de calitate,  respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi, adaptare şi deschidere faţă de schimbare.

În această perioada tinerii au avut ocazia de a sta de vorbă cu specialist în domeniul IT, avocat, medic, psiholog, preot, părinți, profesori, pentru a afla care sunt avantajele și dezavantajele utilizării calculatorului, a efectelor pe care calculatorul le are asupra vieţii sociale a tinerilor și orientarea spre o viaţă de calitate. Au experimentat modalități alternative de petrecere a timpului liber prin sport, jocuri interactive, participarea la spectacolul organizat de liceu, vizită la Muzeul Județean Teleorman.

La sfârsitul perioadei de implementare a proiectului, tinerii s-au bucurat de experiența trăită.

,,Am vrut să particip la acest proiect pentru că petrec mult timp în fața calculatorului. Am învățat care sunt efectele nocive asupra sănătății, despre prevenirea infracționalității pe net. Cel mai mult mi-a plăcut activitățile din sala de sport,, declară  Miroslav  M. – voluntar Association of Ruse in help of society and young people

,,Mi s-a părut foarte interesant, este primul proiect Erasmus la care particip. Am cunoscut foarte multe persoane, mi-am făcut prieteni noi și îmi doresc să mai particip în astfel de proiecte, sunt foarte interesante și ne vor ajuta în  viitor,, declară Livia Ferăstrău, elevă în clasa a X-a C.

“Acest proiect a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării personale al tinerilor, au avut posibilitatea de  a avea un schimb de experiență între liceeni români și  bulgari. Fiecare experiență de acest gen ne îmbogățește, ne face să ne dorim să fim mai buni, să ne dezvoltăm, să ne formăm, să socializăm, să facem față provocărilor “ ..declară prof. consilier Peșu Violeta –lider de grup.

Proiectul ,,Da cultură..Nu tastatură,,  va fi diseminat de către tineri, atât în școlile din Alexandria  cât și din Ruse.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*