liberinteleorman.ro

313.000 lei, alocați suplimentar de județul Teleorman pentru achiziția de echipamente medicale

Nevoia de materiale sanitare, dezinfectanți și cumpărarea unui nebulizator pentru dezinfecția aerului, iată principalele motive pentru care Consiliul Județean Teleorman a aprobat, în ședință extraordinară, suplimentarea cu 313.000 lei a prevederilor bugetare inițiale. Ne amintim că pe data de 19 februarie, Consiliul Județean Teleorman lua hotărârea cu numărul 24, prin care Spitalul Județean de Urgență Teleorman primea excedentul bugetar înregistrat în anii precedenți din bugetul de venituri și cheltuieli. Vorbim, deci, despre suma de 2.395.419 lei. O lună mai târziu, spitalul a trimis către Consiliul Județean Teleorman o decizie privitoare la împărțeala banilor, pe categorii de cheltuieli. Astfel, în ședința din 31 martie, Consiliul Județean a aprobat ca suma de 1.395.419 lei să meargă către medicamente, materiale sanitare, reactivi, prestări servicii, protecția muncii și alte cheltuieli, iar restul de 1.000.000 lei a fost rezervat achiziției de aparatură medicală, atât de necesară județului în această perioadă sumbră. Pe data de 10 aprilie, instituția a suplimentat aceste fonduri, alocând încă 313.000 lei în plus nevoilor exprimate la nivel județean.

Din suplimentul de 313.000 de lei se vor achiziționa :

-1 buc. Nebulizator – 7.000 de lei;

-1000 buc. combinezoane complete(cu glugă și protecție încălțăminte)–100.000 de lei;

-10.000 măști protecție respiratorie medicale – 80.000 lei;

-15.000 mănuși de unică folosință – 12.000 de lei;

-substanțe dezinfectante pentru igiena umană – antiseptice – 90.000 de lei;

-substanțe dezinfectante pentru dezinfecția suprafețelor și a instrumentarului (dezinfectant concentrat lichid) -20.000 de lei.

Dănuț Cristescu, președintele forului decizional județean, susține că instituția pe care o conduce „se solidarizează cu toate instituțiile cu rol în prevenirea sănătății și a vieții cetățenilor și acționează ferm, alocând resurse financiare importante, pentru a proteja bunul cel mai de preț al oamenilor, prioritatea „zero” fiind stabilită protejarea vieții și a sănătății celor care se află în linia întâi a frontului cu temutul coronavirus SARS CoV-2, care a secerat în întreaga lume atâtea vieți și a curmat destinele unor oameni înainte de vreme, convinși că putem să limităm răspândirea acestei maladii necruțătoare Covid-19 în județul Teleorman”.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mărturii din linia I a Teleormanului: “Nu avem personal, pleacă medici, asistente, unii au făcut cerere de concediu fără plată pe 3 luni înainte de ordonanța militară”

Următorul articol

Achiziții „de urgență” la Primăria Alexandria: aparat de cafea, fierbător și cuptor cu microunde

Cele mai recente articole de Actualitatea politică